Τα παιδιά του ειδικού σχολείου έχουν ψυχή μάλαμα!




stigmiotipo-plirous-othonis-25102016-103615-pm-bmp
Τα παιδιά με τον Ηλία Μαμαλάκη

Mια σπουδαία πρωτοβουλία πήραν οι σπουδαστές του τμήματος μαγειρικής, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αγίου Δημητρίου. Μέχρι το τέλος του Νοέμβρη θα ετοιμάζουν κάθε Παρασκευή το επιδόρπιο που θα δίνεται στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Συσσιτίου της πόλης.

Η συνεργασία αυτή του Δήμου με το ΕΕΕΕΚ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην τοπική κοινωνία και της εμπλοκής τους στη ζωή της πόλης, υποστηρίζοντας μάλιστα ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

epido1

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αγίου Δημητρίου (πρώην Ειδική Επαγγελματική Σχολή Αθηνών, E.E.E.E.K. Καλλιθέας), είναι δημόσιο Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπάγεται στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και είναι το μεγαλύτερο της κατηγορίας του στη χώρα. Στο Σχολείο φοιτούν 240 έφηβοι μαθητές, ηλικίας από 13 έως 20 ετών, με νοητική υστέρηση, αυτισμό και πολυαναπηρίες, που έχουν τελειώσει ειδικό ή γενικό Δημοτικό. Η φοίτηση διαρκεί 6 έτη.

epido2

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση στις εξειδικεύσεις:

Το πρόγραμμα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. εκτός από την επαγγελματική εκπάιδευση στις παραπάνω ειδικεύσεις, περιλαμβάνει τα ακόλουθα μαθήματα:

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. διαθέτει επίσης υπηρεσίες διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης:

Πληροφορίες για την εγγραφή:
Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. εγγράφονται μαθητές ηλικίας 14-16 ετών. Για την εγγραφή τους χρειάζεται, εκτός από το απολυτήριο του Δημοτικού και βεβαίωση αναγνώρισης των ειδικών εκπαιδευτικών τους αναγκών από Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ), ή Ιατροπαιδαγωγική Έκθεση από Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.