Ποιοι απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη
dimosilioupolislogo

Όχι μόνο την συνέχιση, αλλά και την διεύρυνση των μέτρων Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου προς τους δημότες, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης στην τελευταία του συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, το πάγωμα των τελών καθαριότητας και φωτισμού συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά.

Οι απαλλαγές και ελαφρύνσεις όμως προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες διευρύνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3463/2006 άρθρο 202 παρ. 3 (ΦΕΚ 114/2006), που συμπληρώθηκε από τις διατάξεις του ν. 4368/2016 άρθρο 13 παρ. 1 (ΦΕΚ Α΄ 21/2016) και είναι οι εξής:

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, μείωση 50% για μεγαλύτερα εισοδήματα.

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, μείωση 50% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, μείωση 50% για μεγαλύτερα εισοδήματα.

(Μονογονεϊκές οικογένειες νοούνται όσες αποτελούνται από έναν γονιό (χωρίς γάμο ή σε κατάσταση χηρείας) και ένα τουλάχιστον ανήλικο παιδί ή ενήλικο μέχρι 25 ετών που να σπουδάζει σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής ή υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.)

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 67%: Πλήρης απαλλαγή,  µε απόφαση σε ισχύ της κατά περίπτωση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής ή του ΚΕΠΑ.

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ: Πλήρης απαλλαγή. Μακροχρόνια άνεργοι νοούνται όσοι έχουν συμπληρώσει αδιαλείπτως επί 12µηνο εγγραφή στον ΟΑΕ∆  (και οι δυο γονείς με ανήλικα τέκνα).

ΑΠΟΡΟΙ: Πλήρης απαλλαγή.

Άποροι νοούνται όσοι έχουν βεβαίωση οικονομικής αδυναμίας από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ή έχουν βιβλιάριο απορίας ή είναι δικαιούχοι του πρώτου κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (ΦΕΚ Α΄29/2015) (δικαιούχοι επιδόματος σίτισης, ενοικίου, κοινωνικού τιμολογίου).

Η υλοποίηση των παραπάνω απαλλαγών θα πραγματοποιείται ύστερα από αίτηση  του ενδιαφερόμενου στον Δήμο και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την κατηγορία στην οποία ανήκει. Καθώς τα τέλη καταβάλλονται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ , η απαλλαγή θα γίνεται με επιστροφή, μόνο εφόσον έχουν υποβληθεί  η αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μέχρι 31/12 τους έτους που αφορά την απαλλαγή.

Μετά από σχετική εισήγηση των κοινωνικών λειτουργών του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων σε άπορες οικογένειες που χρήζουν άμεσης οικονομικής βοήθειας. Παράλληλα, αποφάσισε και τη μείωση των δημοτικών τελών στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.