Δήμος Αλίμου: Το στρατηγικό σχέδιο για τη βιώσιμη μετακίνηση μέσα στην πόλη (VIDEO)




stigmiotipo-plirous-othonis-23102016-62101-mm-bmp

Mε αφετηρία τη μετατροπή του στόλου των δημοτικών αυτοκινήτων, ώστε να κινούνται με φυσικό αέριο, ο δήμος Αλίμου θέτει σε εφαρμογή στρατηγικό σχέδιο για τη βιώσιμη μετακίνηση μέσα στην πόλη. Επόμενο βήμα η προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και οχημάτων υδρογόνου. Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε στο ECO News του ΣΚΑΪ, για τα σχέδια του δήμου.

Στόχοι της δημοτικής αρχής είναι η μείωση του κόστους της κίνησης, των εκπομπών ρύπων αλλά και η εξοικείωση των δημοτών με τις νέες καθαρές τεχνολογίες.

“Κάνουμε μετατροπές για τα δημοτικά οχήματα, ώστε να κινούνται με φυσικό αέριο και ξεκινάμε και την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων” είπε ο δήμαρχος Αλίμου.

“Ένα τρίτο σχέδιο είναι και η αξιοποίηση του υδρογόνου κάτι που το μελετάμε από κοινού, στα πλαίσια ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Αυτό που χρειάζεται είναι: Μέσα από ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ να μας δοθούν και κίνητρα και μια οικονομική στήριξη, να μην επωμιστούμε εμείς όλο το κόστος”

Η ΔΕΠΑ θα αναλάβει τη δωρεάν μετατροπή ενός οχήματος σε κάθε δήμο, ώστε να κινείται με φυσικό αέριο, κάνοντας οικονομία έως και 65% σε σχέση με τη βενζίνη. Και δεν είναι μόνο η οικονομία αλλά και η μείωση των ρύπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Δήμος Αλίμου: Το στρατηγικό σχέδιο για τη βιώσιμη μετακίνηση μέσα στην πόλη (VIDEO)

  • 24/10/2016 at 2:29 μμ
    Permalink

    MHΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ;TA ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.