Αυτόνομη πορεία για την κίνηση “ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ”




faliroallipoli

Ο εκπρόσωπος της Κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» κ. Γιάννης Φρέρης, ενημέρωσε χθες γραπτώς σε εξαιρετικά φιλικό ύφος, στελέχη και μέλη του Συνδυασμού «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ» για την αυτόνομη στο εξής πορεία της ως άνω κίνησης.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

“Αγαπητοί φίλοι,

Στο όνομα της Κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ», συνιδρυτικής συνιστώσας του συνδυασμού «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ», επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι ο νέος μας σχεδιασμός (που θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο) έχει ως βασική προϋπόθεση την άμεση και πλήρη αυτονόμησή μας.

Η αυτόνομη πορεία δεν πρόκειται να αναιρέσει με κανέναν τρόπο ούτε τα ευγενή συναισθήματα που μας έδεσαν μαζί σας -ως ανθρώπους και συμπολίτες- στο διάστημα της συμβάδισής μας, αλλά ούτε και την κατάταξη που επιφύλαξε για τους εκπροσώπους μας στο κοινό ψηφοδέλτιο η θέληση των συνδημοτών μας, έτσι όπως αυτή όπως εκφράστηκε από τα εκλογικά αποτελέσματα του 2014.

Χωρίς να αξιώνουμε από τους φίλους μας, οι οποίοι ίσως επιθυμούν για προσωπικούς λόγους τη συνέχιση της συνεργασίας με τον συνδυασμό σας να μην το κάνουν, σας ευχόμαστε από καρδιάς επίτευξη των στόχων σας και σας βεβαιώνουμε ότι -ως φίλοι- θα συνεχίσουμε να χαιρόμαστε με τις χαρές σας”.
Για την Ιστορία:

Η κίνηση «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» έχει τον πυρήνα της στην παρέα που διεκδίκησε τη δημοτική αρχή το 2006 μέσω του συνδυασμού «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» με επικεφαλής τον Γιάννη Φρέρη και ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο έντιμων νέων ανθρώπων, γεμάτων στέρεες καλές προθέσεις για την πόλη τους, κανείς εκ των οποίων δεν υπήρξε ποτέ του «τοπικός πολιτικός παράγοντας» με την τετριμμένη έννοια του όρου. Ως κίνηση πολιτών στήριξε το 2010 την υποψηφιότητα του Στέλιου Βαλέτα, ενώ το 2016 συμπαρατάχθηκε με την ανεξάρτητη κίνηση του Δημήτρη Πιτούλη.

Το πολιτικό στίγμα της «Άλλης Πόλης» προσδιορίζεται περισσότερο από το «λογισμό και το όνειρο» για την ιστορική πορεία της πόλης προς το μέλλον της, παρά από την ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα των μελών της, τα οποία καλύπτουν ένα πεδίο από την «αριστερά» της δεξιάς, μέχρι και τη μη-κομμουνιστική αριστερά.

Γνώρισμά της είναι διατύπωση θέσεων που πηγάζουν από το πλαίσιο αρχών της, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς με ορίζοντα προγραμματική πολιτική συμφωνία κατά την περίοδο των δημοτικών εκλογών. Κεντρική φροντίδα της «Άλλης Πόλης» είναι η ενασχόληση νέων ανθρώπων – φρέσκων μυαλών με τα τοπικά κοινά, ως μόνο αντίδοτο στο γηράσκον και χωρίς όραμα μέλλοντος πολιτικό προσωπικό που διαφεντεύει τις τύχες του Φαλήρου εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Το πάντρεμα της πολιτικής συνείδησης με τη φαληρική και η ενέργεια που θα προκύψει, θεωρείται από τους «Αλληπολίτες» βασικός, μα και ρεαλιστικός στόχος.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.