Oι προτάσεις του Δημοσθένη Δόγκα για κάμπινγκ και Β’ πλαζ Βούλας (VIDEO)




dogasparaliako

Για θετική εξέλιξη που όμως χρειαζόταν μεγαλύτερη επεξεργασία, περισσότερα στοιχεία και ολοκληρωμένο πρόγραμμα πριν υπογραφεί η συμφωνία, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, που επικύρωσε την παραχώρηση παραλιακών ακινήτων από την ΕΤΑΔ στον Δήμο.


Σχολιάζοντας τους όρους με τους οποίους αποδέχεται ο Δήμος την παραχώρηση, ο Δημοσθένης Δόγκας τόνισε πως “θα έπρεπε να έχει προηγηθεί υπολογισμός των εσόδων από τα οποία παραιτείται ο Δήμος, ώστε να είναι καθαρός ο λογαριασμός της παραχώρησης”.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το στρατηγικό σχέδιο το οποίο θα διαμορφώσει το νέο παραλιακό μέτωπο της Αττικής θα πρέπει να τεθεί στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να υπάρχει μια συνολική προσέγγιση στο σχεδιασμό. “Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ανταγωνιστικές εγκαταστάσεις σε διπλανούς δήμους, ούτε μικροπολιτική προσέγγιση μεταξύ των Δημάρχων”, υποστήριξε ο Δημοσθένης Δόγκας.

Με το παραπάνω σκεπτικό, ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης ψήφισε “λευκό” στους όρους παραχώρησης που συμφώνησε με την ΕΤΑΔ η Δημοτική Αρχή του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Η Δημοτική Βούληση με το πρόγραμμά της άλλωστε από το 2014 έχει καταθέσει ένα συνολικό πλάνο διαμόρφωσης των βασικών ακτών που σήμερα παραχωρούνται στον Δήμο.

stigmiotipo-plirous-othonis-2892016-31440-mm-bmp

Β’ πλαζ Βούλας
Για το “στολίδι” της Βούλας που έχει αφεθεί στην πλήρη παρακμή, η Δημοτική Βούληση προτείνει να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις, χωρίς νέες προσθήκες. Ως αναγκαίες επεμβάσεις κρίνονται η δημιουργία σταθμού βιολογικού καθαρισμού για να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα των λιμναζόντων νερών της περιμετρικής τάφρου αλλά και η απομάκρυνση των τσιμεντένιων ντόκων, προκειμένου να μπορέσει η παραλία να εκβαθυνθεί.

Θέση της Δημοτικής Βούλησης είναι ότι ο χώρος μπορεί να στεγάσει αθλητικές δραστηριότητες όλο το χρόνο. Το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Β’ πλαζ Βούλας είναι το αρχαίο βυθισμένο λιμάνι της, το οποίο μπορεί να γίνει “σημαία” και να συντελέσει στη δημιουργία ενός Ναυτικού Πάρκου.

stigmiotipo-plirous-othonis-2892016-22445-mm-bmp

Κάμπινγκ Βούλας
Πρόταση της Δημοτικής Βούλησης είναι να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του Κάμπινγκ Βούλας, αλλά να ανακαινιστεί ως σύγχρονη οργανωμένη κατασκήνωση που θα λειτουργεί στη βάση της αειφορίας, προσελκύοντας επισκέπτες σε δύο τουριστικές περιόδους, χειμώνα και καλοκαίρι. Η τοποθεσία είναι ιδανική για την προσέλκυση ιατρικού και φοιτητικού τουρισμού, ενώ ο χώρος μπορεί να διαμορφωθεί και για αθλητική εγκατάσταση που απευθύνεται σε Άτομα με Αναπηρίες, δίνοντας στο Κάμπινγκ Βούλας ένα μοναδικό πανελλαδικά χαρακτήρα.

Η Δημοτική Βούληση θα καταθέσει λεπτομερές σχέδιο των προτάσεών της κατά τη διαδικασία διαβούλευσης που προβλέπεται για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου Διαχείρισης των ακτών που παραχωρήθηκαν στον Δήμο.

Σε κάθε περίπτωση, απόλυτη προτεραιότητα για τον Δημοσθένη Δόγκα και τη Δημοτική Βούληση είναι η διαφύλαξη της ελεύθερης και ακώλυτης πρόσβασης των κατοίκων της Αττικής και των επισκεπτών της σε όλες τις ακτές, η οικονομική ανάπτυξη για τον Δήμο και τους κατοίκους του που θα βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και της οικολογίας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.