Κόντρα Πατούλη – Βαλασόπουλου
patoulisvalaso

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο.

Αφορμή για την κόντρα αυτή ήταν μια ραδιοφωνική συνέντευξη του δημάρχου Ηλιούπολης στην οποία άσκησε κριτική στον Γιώργο Πατούλη.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Η ανακοίνωση του Γιώργου Πατούλη:

Κοίτα ποιος μιλάει για την Αυτοδιοίκηση, ο Βαλασόπουλος

Ο δοτός νομάρχης, γενικός γραμματέας υπουργείου και διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού που έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια, θα έπρεπε να κρύβεται. Είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος που αφού χρεοκόπησε τη χώρα, φρόντισε να εξασφαλίσει για τον εαυτό του το μισθό του δημάρχου Ηλιούπολης.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλος επιδεικνύει το γνωστό αλαζονικό ύφος των στελεχών του παλιού πολιτικού συστήματος, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και εκατομμύρια συμπολίτες μας στην απελπισία. Είναι ένα πρόσωπο που οφείλει την πολιτική του διαδρομή στον κομματικό σωλήνα που τον δημιούργησε.

Μέλος της γνωστής κυβερνητικής ομάδας Γ. Παπανδρέου, Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου, υπηρέτησε με αλαζονική συνέπεια μια πολιτική που δημιούργησε στην αυτοδιοίκηση μόνο αδιέξοδα. Γι αυτό και έχει ο ίδιος προσωπική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του θεσμού μας.

Όμως έχει τέτοιο θράσος, που αντί να ζητά συγγνώμη, ζητά τα ρέστα.

Επαίρεται για τον Καλλικράτη ενώ γνωρίζει ότι ήταν μια δήθεν μεταρρύθμιση που έμεινε στα χαρτιά, αφού χωρίς επαρκή κρατική χρηματοδότηση ήταν βέβαιο ότι δεν θα λειτουργήσει. Ο Καλλικράτης πέρα από τις υποχρεωτικές συνενώσεις δήμων, δεν λειτούργησε ποτέ. Μετέφερε απλά νέες αρμοδιότητες στους δήμους, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους αλλά και το απαραίτητο προσωπικό. Κατήργησε το γνωστό «Θησέα» με τον οποίο χρηματοδοτούνταν έργα στους Δήμους, χωρίς να υπάρξει νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία από την πρώτη στιγμή η αλλαγή του. Βέβαια ο κ. Βαλασόπουλος καλά κάνει και περηφανεύεται, αφού δεν έχει να επιδείξει τίποτε άλλο στην πολιτική πορεία. Εκτός αν είναι περήφανος για την πολιτική του Γ. Παπανδρέου και για το περίφημο “λεφτά υπάρχουν” του κοσμοπολίτη πρωθυπουργού του μνημονίου, του οποίου ήταν διευθυντής του Πολιτικού του γραφείου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατουλης σε αντίθεση με τον κ. Βαλασόπουλο, δεν είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα, αλλά προέρχεται από το χώρο της Αυτοδιοίκησης και της ιατρικής επιστήμης. Γι’αυτό κι αντιλαμβάνεται καλύτερα από το δήμαρχο Ηλιούπολης τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση, στην κεντρική διοίκηση και στην κοινωνία.

Οι αφετηρίες τους είναι διαφορετικές. Γι αυτό ο κ. Βαλασόπουλος αγωνίζεται για να υπερασπιστεί το παλιό καθεστώς, ενώ ο κ. Πατούλης μαζί με το σημερινό Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ανεξάρτητα κομματικήςπροέλευσης, αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και τους δημότες μας. Αγωνιζόμαστε για να καταφέρει η Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας να προσομοιάσει στα επίπεδα των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το κοινωνικό έργο του κάθε πολίτη ευτυχώς οι προσφορές είναι δυνατόν να αναδειχθούν αλλά και να γνωστοποιηθούν στους πολίτες. Ο κος Βαλασόπουλος μέσα στο μικρόκοσμό που τώρα ζει πιστεύει ότι η δική του προσφορά σχετίζεται με το έργο που ουσιαστικά έχει κάνει για το κομματικό και πολιτικό του συμφέρον. Είναι λυπηρό ότι λησμονεί πως εκλιπαρούσε τους υπευθύνους του ιατρείου κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να δημιουργηθεί παράρτημα στο δήμο της Ηλιούπολης.

Εμείς δε διεκδικούμε παράσημα, όμως δε γίνεται ανεκτή η ισοπέδωση και η λάσπη που κάποιοι «μικρόψυχοι» εξαπολύουν για να ισοπεδώσουν τις προσπάθειες μας.

Όσο για το τους αγώνες που δίνουμε καθημερινά για μια αυτοδιοικούμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κος Βαλασόπουλος καλά θα κάνει να σιωπά διότι ήδη στο συλλογικό επίπεδο οι δικές του προσπάθειες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μονολεκτικά, αλλά και στην πράξη, έχουν αποδειχθεί καταστροφικές.

Σε μια περίοδο που η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και επιχειρείται με αντισυνταγματικό τρόπο όχι μόνον η οικονομική της αφαίμαξης, αλλά και η κατάργηση ουσιαστικά του θεσμού του Δημάρχου, με δικές του δηλώσεις σε ραδιόφωνο αφήνει να εννοηθεί ότι αυτό είναι ζήτημα ήσσονος σημασίας. Αυτό και μόνο δείχνει ακριβώς το ρηχό περιεχόμενο της αυτοδιοικητικής του σκέψης. Εκτός αν θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κυβέρνηση, με αντάλλαγμα έναν ρόλο στο εγχείρημα της μελλοντικής κεντροαριστεράς. Αν αυτός είναι ο στόχος του, ας το πει καθαρά.

Επειδή πράγματι κανείς δήμαρχος δε ξεκινά να διοικεί τη πόλη του από παρθενογένεση, η πόλη της Ηλιούπολης όταν την ανέλαβε ήταν μια νοικοκυρεμένη πόλη, ενώ η πόλη του Αμαρουσίου είχε μια διοίκηση, του πολιτικά συνοδοιπόρου κου Τζανίκου, που την άφησε χρεωμένη με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Αλλά ευτυχώς βρέθηκε η Διοίκηση Πατούλη που εξορθολόγησε τα οικονομικά της, επαναδιαπραγματεύθηκε και ρύθμισε τα χρέη και σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου αποτελεί υπόδειγμα Δήμου, με τις πλέον σύγχρονες υπηρεσίες και το ποιο ανεπτυγμένο δίκτυο κοινωνικών δομών .

Ευτυχώς πλέον όλοι γνωρίζουμε που το πάει ο κος Βαλασόπουλος. Αν θέλει να γίνει ο “πιστολέρο” της Κυβέρνησης, πλέον έχουν γνώση οι φύλακες.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Η ανακοίνωση του Βασίλη Βαλασόπουλου:

Ο κ. Πατούλης για ακόμα μια φορά δεν δίνει καμία απάντηση στην ουσία των θεμάτων που ετέθησαν αλλά κατά την προσφιλή του τακτική «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» μιλώντας γενικά και αόριστα.

Επειδή πράγματι «κανένας από εμάς δεν προέκυψε από παρθενογένεση», θα του θυμίσω ότι ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ευλογούσε τα Ζάππεια 1,2,3…κτλ. του κ. Σαμαρά ο οποίος όχι μόνο υπονόμευσε ως αντιπολίτευση τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά υπέγραψε χειρότερο μνημόνιο από το πρώτο.

Ο κ. Πατούλης αναφέρεται και στον Καλλικράτη και θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει. Προφανώς επειδή είναι πολυπράγμων δεν γνωρίζει σε βάθος τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί πρέπει να ξέρει ότι:
➢    Το ΠΑΣΟΚ είναι το πολιτικό κόμμα που έκανε τις μεγαλύτερες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
➢    Ο Καλλικράτης είναι ένας σημαντικός νόμος που βεβαίως θέλει βελτιώσεις (χωροταξικές και αντιγραφειοκρατικές) δεν παύει όμως να αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ας θυμηθεί καλύτερα τη δική του Κυβέρνηση με Υπουργό τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας που όχι μόνο δεν τόλμησε να προχωρήσει στις συνενώσεις των Ο.Τ.Α. (παρά την ομόφωνη τότε απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ) αλλά με τις αποφάσεις του και τους διορισμούς του γύρισε αρκετά χρόνια πίσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη χώρα.

Η ενότητα των θεσμών δεν υλοποιείται με γενικόλογες εξαγγελίες και παρεμβάσεις σ’ όλα τα θέματα.
Θέλει στρατηγική, επιλογή στόχων, συμμαχίες και το σημαντικότερο, ενότητα των δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό ο κ. Πατούλης δεν το πέτυχε ούτε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Με ανύπαρκτη αντιπολίτευση παίζει το δικό του προσωπικό πολιτικό παιχνίδι, χρησιμοποιώντας τους θεσμούς ως εφαλτήριο για τη διεκδίκηση άλλων πολιτικών θέσεων.

Αποτελεί το καλύτερο δώρο για την Κυβέρνηση που μπορεί και περνάει τους σκληρότερους νόμους κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς αντίδραση.

Σε σχέση με τη «συλλογή φαρμάκων» που αναφέρεται, τουλάχιστον πρέπει να ντρέπεται γι’ αυτά που λέει όταν απαιτεί από τους Δημάρχους να του στείλουν και ευχαριστήριες επιστολές γι’ αυτά!

Να του θυμίσω, ο Δήμος Ηλιούπολης έχει ένα από τα καλύτερα δίκτυα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ελλάδα και δεν περίμενε τα λιγοστά φάρμακα του κ. Πατούλη.

Τέλος, να του θυμίσω ότι ο Δήμος Ηλιούπολης δεν ρύθμισε ποτέ τα χρέη του με ειδικές τροπολογίες στη Βουλή (από την προηγούμενη και τη σημερινή κυβέρνηση) αλλά αγωνίστηκε μόνος του για την εξυγίανση και πέτυχε!

Σε σχέση με τα περί παραλογισμού , του τα επιστρέφω γιατί σε παραλογισμό έχει οδηγήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο ίδιος και οι κοσμοπολίτες συνεργάτες του.

Επιτέλους , διατυπώστε συγκεκριμένες προτάσεις στα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση , αφήστε τις προσωπικές επιθέσεις και συγκροτήστε ένα μέτωπο ενότητας για την Τ.Α. που κινδυνεύει από τους ερασιτέχνες που τη διοικούν.

Εάν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε!

Βασίλης Βαλασόπουλος
Δήμαρχος Ηλιούπολης
Πρόεδρος Σ.Π.Α.Υ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.