Cine Άλιμος: Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο




agge

To Cine Άλιμος τιμά τον μεγάλο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο. Σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 θα προβληθεί η ταινία του “Μια αιωνιότητα και μια ημέρα”

Σινεφίλ 1998 | Έγχρ. | Διάρκεια: 130′
Ελληνο-γαλλο-ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Θόδωρος Αγγελόπουλος με τους: Μπρούνο Γκαντζ, Ιζαμπέλ Ρενό, Αχιλλέα Σκέβη, Ελένη Γερασιμίδου, Φαμπρίτζιο Μπεντιβόλιο
Ένας συγγραφέας, που πρόκειται να μπει την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο κι ενδεχομένως να πεθάνει, έχει μια μικρο-περιπέτεια μ’ ένα Αλβανάκι, θυμάται μια ευτυχισμένη οικογενειακή στιγμή πριν από 30 χρόνια και βιώνει ένα παράξενο ταξίδι, όπου το παρελθόν, το παρόν και το φανταστικό γίνονται ένα.

Συνοπτική κριτική
Το σινεμά του Αγγελόπουλου παραμένει πομπώδες και φιλολογικό, ενίοτε υπερφίαλο, βαρετά αυτοαναφορικό (ωραία η σκηνή του γάμου, αλλά ολότελα άχρηστη, εκτός από την αναγκαιότητα της αναφοράς σε αντίστοιχες σκηνές άλλων ταινιών του σκηνοθέτη). Υπάρχουν σκηνές πραγματικά πανέμορφες (η σεκάνς του νυχτερινού λεωφορείου) και άλλες εκνευριστικά ερασιτεχνικές (η σκηνή του καβγά του ζευγαριού στην ίδια σεκάνς ή τα πλάνα των αστυνομικών που κυνηγούν τα Αλβανάκια!). Δεν χωράει αμφιβολία ότι ολοκλήρωσε από κάθε άποψη αυτό που είχε να μας πει, πήρε και το Χρυσό Φοίνικα, αλλά τώρα χρειάζεται επειγόντως θεματική, ιδεολογική και μορφική ανανέωση, μια και το σινεμά, όπως και ο κόσμος, εξελίσσεται και καλό είναι το ίδιο να κάνει και ο καλλιτέχνης.

athinorama.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.