Συνάντηση για Χερσόνησο Βουλιαγμένης και Υδρούσα




Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 282016 55257 μμ.bmp

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουλίου συνάντηση αντιπροσωπείας της Εναλλακτικής Δράσης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη για το θέμα της εκποίησης της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης και της σχεδιαζόμενης “επένδυσης” στην Υδρούσα.

Εκ μέρους της Εναλλακτικής Δράσης παραβρέθηκαν οι Δανάη Μπογιατζή, Ευγενία Μαργέτη, Αλέκος Κουρλιάνσκι και Στέλιος Γκίκας.

Κατά τη συζήτηση τα μέλη της αντιπροσωπείας έκαναν σαφές στον Υπουργό ότι τόσο η Εναλλακτική Δράση όσο και άλλες συλλογικότητες,  συνδικαλιστικές, κοινωνικές και οικολογικές που έχουν υπογράψει την πρόταση που κατατέθηκε στο Υπουργείο για δημιουργία Αρχαιολογικού και Περιβαλλοντικού Πάρκου στη Χερσόνησο της Βουλιαγμένης δεν πρόκειται να αποδεχθούν την  “επένδυση” της Jermyn Real Estate,  που θα υποβαθμίσει τα ιστορικά μνημεία, θα καταστρέψει το δάσος και θα ιδιωτικοποιήσει τις ακτές της χερσονήσου της Βουλιαγμένης, ενώ παράλληλα θα πλήξει ακόμη περισσότερο την τοπική οικονομία, που είναι ήδη βυθισμένη στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Οι συλλογικότητες θα αγωνισθούμε και με νομικούς αλλά και με κινηματικούς τρόπους, όχι μόνο για να αποτρέψουμε την “επένδυση”, αλλά και να υλοποιηθεί η πρότασή μας για δημιουργία Αρχαιολογικού και Περιβαλλοντικού Πάρκου. Γιατί είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο  ότι με την πρόταση αυτή:

τα ιστορικά μνημεία αναβαθμίζονται και προβάλλεται η τοπική ιστορία, το δάσος προστατεύεται και  οι ακτές θα προσφέρονται ελεύθερα  στους πολίτες με αποτέλεσμα το μοναδικής αισθητικής τοπίο της χερσονήσου της Βουλιαγμένης να γίνει ελκυστικός προορισμός ήπιας αναψυχής και να προσελκύει όλο το χρόνο χιλιάδες επισκέπτες που θα τονώσουν  την τοπική οικονομία.   Την  πρόταση αυτή  που στηρίζει και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Ο υπουργός είπε ότι ο ίδιος προσωπικά είναι εναντίον αυτής της “επένδυσης” όπως και της “επένδυσης” στο Ελληνικό, αλλά σαν υπουργός , όπως και η κυβέρνηση, κρίνει ότι οι συμφωνίες που είναι σε εξέλιξη, είναι καλλίτερες από τις προηγούμενες και ο ίδιος θα φροντίσει να εφαρμοσθεί το γράμμα του νόμου.

Όσον αφορά τη σχεδιαζόμενη ”επένδυση” στην Υδρούσα ο Υπουργός είπε ότι το νησί είναι ιδιωτικό και μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα.  Τα μέλη της Εναλλακτικής Δράσης δήλωσαν ότι η Οργάνωση είναι κάθετα αντίθετη στην “επένδυση”, που καταστρέφει ολοκληρωτικά και το φυσικό περιβάλλον και τα ιστορικά μνημεία της Υδρούσας   και  θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ξεκινήσουν και πάλι οι  αγώνες  για την οριστική, αυτή τη φορά, αποτροπή της επένδυσης μαζί με όλους τους φορείς του δήμου  Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, που πριν από έναμιση  χρόνο αγωνισθήκαμε  και συμβάλαμε  καθοριστικά στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να σταματήσει για ένα χρόνο την “επένδυση”

Στο τέλος της  συνάντησης ο υπουργός είπε ότι στο διάστημα 6- 16 Αυγούστου θα έλθει μαζί μας για περιήγηση στη χερσόνησο της Βουλιαγμένης σαν κάτοικοι και πολίτες της περιοχής. Και φυσικά το υπουργείο θα είναι πάντα ανοιχτό σε συζήτηση για περιβαλλοντικά θέματα και πρόθυμο να δώσει όσα στοιχεία του ζητηθούν.

Η γραμματεία της Εναλλακτικής Δράσης

Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.grΤηλ-Φαξ: (0030)2108958016

Ε-mail  [email protected]          Facebook:  enallaktiki drasi

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.