Έρχονται τα “ΚΕΠ των φτωχών”
kepftoxon

Τα δικά τους Κ.Ε.Π αποκτούν οι ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού (άποροι, ΑμεΑ, ρομά, μετανάστες, άστεγοι κλπ) από τον ερχόμενο Οκτώβριο τα οποία θα έχουν την χαρακτηριστική ονομασία “Κέντρα Κοινότητας” αποτελώντας κατά βάση συμπληρωματικές δομές στις υπάρχουσες σήμερα κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.

Τα “Κέντρα Κοινότητας” που θα λειτουργούν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού θα συσταθούν σε 245 Δήμους της χώρας με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.

Μέσω ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος τα “Κέντρα Κοινότητας” θα είναι διασυνδεδεμένα με φορείς και Οργανισμούς του δημοσίου οι οποίοι υλοποιούν προγράμματα κατά της φτώχειας σε εθνικό,περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Οι ωφελούμενοι και ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται άμεσα για τυχόν προνοιακές παροχές και επιδόματα που δικαιούνται αλλά θα επίσης θα μπορούν να υποστηρίζονται και από δράσεις αλληλεγγύης διαφόρων ομάδων που υπάρχουν και λειτουργούν στην Επικράτεια.

Με ένα λόγο αν πρόκειται για αστέγους θα ενημερώνονται που λειτουργούν ξενώνες αν πρόκειται για κακοποιημένες γυναίκες η θύματα του traffiking που θα έχουν ψυχολογική η άλλη υποστήριξη κλπ.

Επίσης θα παρέχονται συμβουλές για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ξενώνες και προγράμματα για ηλικιωμένους,για προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης κλπ.

Ανάλογα Κ.Ε.Π τα οποία θα ονομαστούν “Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών” αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του 2017 σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας με αποκλειστικό σκοπό την παροχή πληροφοριών και οδηγιών σε δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξυπηρέτησης των δανείων τους.

Το “Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών” έχουν ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020” και θα λειτουργήσουν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

newpost.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.