Ελληνικό: Ο δήμος ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα
voth1
Σοβαρά ερωτηματικά για τη διοίκηση της “Ελληνικόν Α.Ε”, προκαλεί η ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν  στα υπόγεια της αίθουσας αναχωρήσεων, στο πρώην αεροδρόμιο, κάτω από το χώρο που μένουν οι πρόσφυγες.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από φωτογραφίες, που σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων  δείχνουν βοθρολύματα, αλλά ο δήμος δεν κάνει καμία αναφορά στο αν πρόκειται πράγματι για ακαθαρσίες και καλεί τις αρμόδιες αρχές και τον εισαγγελέα να κάνουν επιτόπια έρευνα.

Πάντως αν πραγματικά πρόκειται για βοθρολύματα, υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για τη διοίκηση της “Ελληνικόν Α.Ε” η οποία είναι υπεύθυνη για τους χώρους του πρώην αεροδρομίου και δεν φρόντισε έγκαιρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

voth2

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης:

Οι εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στις συνθήκες υγιεινής στον καταυλισμό του πρ. Αεροδρομίου στο Ελληνικό, αποτελούν ντροπή για την Ελληνική κοινωνία. Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης εδώ και πολλούς μήνες είχε προειδοποιήσει για τις άθλιες συνθήκες διαμονής αλλά “φωνή βοώντος εν τη ερήμω” από τους αρμόδιους φορείς.
Να σημειωθεί πως ο Δήμος μόνος του αποκλειστικά μαζεύει τα σκουπίδια στους εξωτερικούς χώρους αλλά εσωτερικά στην αίθουσα αναχωρήσεων δεν έχει καμία απολύτως παρέμβαση.
Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι μεγάλος ενώ απορούμε πως αφήνουν εκτεθειμένα μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους σε αυτές τις άθλιες συνθήκες εδώ και ένα χρόνο τώρα .Άμεσα πρέπει να οδηγηθούν σε αξιοπρεπής χώρους διαβίωσης.
Καλούμε άμεσα τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, τον αρμόδιο Υπουργό και τις εισαγγελικές αρχές της χώρας να κατέβουν στο αεροδρόμιο και στα υπόγεια της αίθουσα αναχωρήσεων και να διαπιστώσουν αν ισχύουν ή όχι οι εικόνες ντροπής του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ. Η ανοχή τελείωσε.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.