CityLab: Μοναδικό σε όλα τα νότια προάστια (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Ρεπορτάζ: Άκης Μάνος)
 Ένα πρωτότυπο εργαστήρι λειτουργεί στον Άλιμο το οποίο είναι και το μοναδικό στο είδος του σε όλα τα νότια προάστια ίσως και σε ολόκληρη την Αττική.
Μια ιδέα και ένας πρωτότυπος χώρος με  πλήρες και αποκλειστικό αντικείμενο τα  εργαστήρια ρομποτικής, όπου δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να συνδυάσουν και να εφαρμόσουν στην πράξη την πληροφορική, τα μαθηματικά και τη μηχανική,  αφομοιώνοντας τη γνώση μέσα από τη δημιουργική και ομαδική απασχόληση.
Οι εγγραφές για το 2016 – 2017 ξεκίνησαν! Δείτε το πρόγραμμα των Εργαστηρίων Ρομποτικής στο http://www.citylab.gr/services-and-programm…/programmes.html
Σας περιμένουμε μαζί με τα παιδιά σας, για να σας ενημερώσουμε για τα Εργαστήριά μας, καθημερινά από την Δευτέρα 29 Αυγούστου 11:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00. Θα γνωριστούμε από κοντά στο χώρο μας, θα δείτε “από πρώτο χέρι” τις δημιουργίες των παιδιών μας και το πώς δουλεύουμε στα Εργαστήριά μας, και θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση/απορία σας για τα Εργαστήριά μας και τη Ρομποτική.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 Υπεύθυνη και δημιουργός του CityLab είναι η Σοφία Δρακάκη Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, M.Sc.Computer Engineering, με πολυετή εμπειρία σε σεμινάρια πληροφορικής, software development και project management εφαρμογών σε ιδιαίτερα απαιτητικά περιβάλλοντα και έργα μηχανικής και πληροφορικής.
Συναντήσαμε την κυρία Δρακάκη η οποία μας φιλοξένησε  στο πρωτότυπο χώρο του CityLab και μας εξήγησε ποια είναι τα οφέλη της ρομποτικής για τα παιδιά.

 

Στο CityLab ενθαρρύνεται η υψηλής ποιότητας ομαδική εργασία (συνεργατική μάθηση) και δίνεται έμφαση στην αξία των άλλων με σεβασμό στο άτομο και στην ομάδα. Οι «μαθητές» είναι μέλη στην ομάδα τους, κατ’ απόλυτη αναλογία με τη συμμετοχή, τον συναγωνισμό και τον διαγωνισμό σε αθλητικές δραστηριότητες, μόνο που εδώ εξασκούν το μυαλό και τη σκέψη τους (“a sport for the mind”).
Το CityLab είναι ένας χώρος ανάπτυξης της δημιουργικής ευφυΐας των παιδιών με κύριο όχημα την υιοθέτηση και τη χρήση σύγχρονων μεθόδων. Στο CityLab:
·        χρησιμοποιείς τη Ρομποτική διασκεδάζοντας, σαν παιχνίδι, με την τεχνολογία.
·        Μπαίνεις σε έναν κόσμο που σε ωθεί να φανταστείς και σε εμπνέει να δημιουργήσεις.
·        Σχεδιάζεις και φτιάχνεις τα ρομπότ σου (… και δεν χρειάζεσαι προηγούμενη εμπειρία).
Τα εργαστήρια στο CityLab είναι στοχευμένα και προσαρμοσμένα στην ηλικία των παιδιών, ξεκινώντας από τα 5 έτη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του χώρου:

www.citylab.gr ή να τηλεφωνήσετε στο  : 211-0130140

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “CityLab: Μοναδικό σε όλα τα νότια προάστια (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 29/08/2016 at 1:45 μμ
    Permalink

    Συγχαρητήρια!
    Τέτοιες πρωτοβουλίες διαμορφώνουν χαρακτήρες κι οδηγούν σε καλλίτερη κοινωνία!
    Ε. Ν. Σουμπασάκης

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.