Γλυφάδα: Δυο νέοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί ανοίγουν το φθινόπωρο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




paidikoiglykolaz

Δυο νέοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί ετοιμάζονται στη Γλυφάδα. Ο πρώτος στη συμβολή των οδών Πανδώρας και Θεμιστοκλέους, θα είναι έτοιμος το Σεπτέμβριο και ο δεύτερος στην οδό Πύργου, θα παραδοθεί τον Οκτώβριο.

Οι νέοι παιδικοί σταθμοί κατασκευάζονται με χρήματα του δήμου και αναμένεται να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη Γλυφάδα.Όπως τονίζει ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, πραγματοποιώντας την προεκλογική του δέσμευση.

Τον επόμενο χρόνο θα κατασκευαστούν και άλλοι δύο παιδικοί σταθμοί. Δείτε τι αναφέρει ο Γιώργος Παπανικολάου, στη σελίδα του στο facebook:

Μια από τις πλέον βασικές λειτουργίες κάθε Δήμου και ταυτόχρονα μία από τις κυριότερες ανάγκες κάθε οικογένειας, ιδίως σε περίοδο βαθιάς κρίσης, είναι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Τόσο ο γονιός που εργάζεται όσο και αυτός που δεν εργάζεται και αναζητεί δουλειά, έχουν απόλυτη ανάγκη να αφήνουν τα παιδιά τους κάθε πρωί, σε σύγχρονους, ασφαλείς και ποιοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Βασική μας δέσμευση, από την προεκλογική κιόλας περίοδο του 2014, αλλά και από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ήταν κανένα παιδί στη πόλη μας να μην βρίσκεται εκτός παιδικού σταθμού.
Το πρόβλημα στη Γλυφάδα ήταν τεράστιο. Μέχρι και πρόσφατα, λιγότερες από μία στις δύο αιτήσεις για εισαγωγή σε παιδικό σταθμό γινόταν δεκτή. Δηλαδή πάρα πολλά τα αιτήματα και λίγες οι θέσεις.
Πλέον, με σιγουριά και σοβαρό σχεδιασμό, υλοποιούμε όλο το προηγούμενο διάστημα τη δέσμευσή μας.
Πρώτα από όλα, ενισχύσαμε σε πολύ σημαντικό βαθμό – και παρά τα εμπόδια – το έμψυχο δυναμικό μας, με τολμηρές και πολύ δύσκολες αποφάσεις αλλά και αξιοποιώντας και τους ευρωπαϊκούς πόρους.
Έπειτα με δαπάνες του Δήμου μας, δρομολογήσαμε την κατασκευή δύο νέων παιδικών σταθμών με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, τους οποίους παραδίδουμε προσεχώς μέσα στο φθινόπωρο (αρχές Σεπτεμβρίου ο ένας και Οκτώβριο ο έτερος) ενώ ετοιμάζουμε και άλλους δύο μέσα στον επόμενο χρόνο αξιοποιώντας και ευρωπαικούς πόρους.
Για να αυξήσουμε το συνολικό αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς μας σταθμούς.
Για να κλείσουμε τους ακατάλληλους παλιούς παιδικούς σταθμούς.
Για να είμαστε περήφανοι ότι τα παιδιά στο Δήμο μας έχουν καθημερινή, δημιουργική απασχόληση, σε περιβάλλον απολύτως σύγχρονο, ποιοτικό, φιλικό και ασφαλές.
Για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες της εποχής και στην αγωνία των γονιών.
Όλοι όσοι παραμένουμε στην πόλη τον Αύγουστο, προκειμένου να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες, είμαι βέβαιος ότι θα γνωρίσουμε τη μεγαλύτερη ανταμοιβή στα χαμόγελα των παιδιών και των γονιών τους στα εγκαίνια των καινούργιων προσχολικών μας μονάδων.
Πιστέψτε με, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για ό,τι κάνουμε απο την ανιδιοτελή αγάπη, το χαμόγελο και την αγκαλιά των παιδιών μας.
Των παιδιών μας που θέλουμε να υποδεχόμαστε στους πρότυπους παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας μας.
Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης λειτουργίας των νέων παιδικών σταθμών και των εγγραφών σε αυτούς.

Συνεχίζουμε.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

paidikoigly1
Η μακέτα του νέου, πρότυπου παιδικού σταθμού, στην οδό Πύργου
paidikoigly2
Η κατασκευή του νέου παιδικού σταθμού στην οδό Πύργου
paidikoigly3
Ο νέος παιδικός σταθμός στη συμβολή των οδών Πανδώρας και Θεμιστοκλέους

paidikoigly4

paidikoigly5

paidikoigly6
Η κατασκευή του νέου παιδικού σταθμού στην οδό Πύργου

paidikoigly7

paidikoigly8

paidikoigly10
O Γιώργος Παπανικολάου με τη δημοτική σύμβουλο Άννυ Καυκά

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.