Κάν’ το όπως η Μαρία
asy1

Ανακοίνωση για την εκδήλωση που έγινε για την παραχώρηση της έκτασης του Ασυρμάτου στο δήμο Αγίου Δημητρίου, εξέδωσε η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου. Η δήμαρχος απαντά σε όσους την κατηγόρησαν για τους καλεσμένους που παρίσταντο στη γιορτή (η παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο) αλλά και στα επεισόδια που προηγήθηκαν.

Η Μαρία Ανδρούτσου τονίζει ότι για να υπάρχουν λύσεις στα προβλήματα του δήμου “θα συνεργαζόμαστε και στο μέλλον με κάθε νόμιμη κυβέρνηση αυτής της χώρας και με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Μαρίας Ανδρούτσου:

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, γιορτάσαμε στο Δήμο μας ένα μεγάλο γεγονός.
Την παραχώρηση του τελευταίου και ουσιαστικά ολόκληρου του χώρου του Ασυρμάτου στο Δήμο μας, την κατάκτηση μιας διεκδίκησης από την κεντρική πολιτεία 30 και πλέον χρόνων.

Η γιορτή αυτή, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο και που αφορούσε σε ένα σπουδαίο γεγονός, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε «κομματική φιέστα», αφού καλέσαμε τους πάντες: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, περιφέρεια, δημάρχους, φορείς και πολίτες.

Στο κάλεσμά μας αυτό, ανταποκρίθηκαν ο πρωθυπουργός της χώρας, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Bουλή, βουλευτές άλλων κομμάτων, στελέχη της περιφέρειας, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, συλλογικότητες και πολίτες από το δήμο μας και γειτονικούς δήμους.

Τις επόμενες μέρες, μια σειρά μικρόψυχων σχολίων από θιασώτες του κομματισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από ανθρώπους που σε κάθε περίπτωση προσπαθούν να αναδείξουν την αντικυβερνητική τους τοποθέτηση και από κινήσεις διαμαρτυρίας απέναντι στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που για πρώτη φορά πραγματικά είδαμε στο Δήμο μας, απέδειξαν ότι κάποιοι εξακολουθούν να «χάνουν το δάσος και να κοιτούν επίμονα το δένδρο», απέναντι σε ένα γεγονός που έπρεπε να αναδείξουν κυρίως, αυτό της παραχώρησης του Ασυρμάτου.

Πολύ επιγραμματικά σε ό, τι γράφτηκε αυτές τις μέρες απαντάμε:

1. Ως ανεξάρτητη από κομματικές δεσμεύσεις Δημοτική Αρχή, συνεργαστήκαμε στο παρελθόν, συνεργαζόμαστε στο παρόν και θα συνεργαζόμαστε και στο μέλλον με κάθε νόμιμη κυβέρνηση αυτής της χώρας και με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, στην προσπάθειά μας να προωθήσουμε τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου μας.
2. Όσον αφορά στον Ασύρματο, είχαμε ήδη δώσει στη δημοσιότητα πλήρες χρονικό των ενεργειών που έχουν γίνει τα τελευταία τριάντα χρόνια, αναφέροντας αναλυτικά τη συμβολή και τη συμμετοχή του κάθε αρμόδιου φορέα ή προσώπου στην πορεία αυτή μέχρι τη σημερινή επιτυχία.
3. Τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας του Πρωθυπουργού, προφανώς ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων, χωρίς δυνατότητα δικής μας παρέμβασης.
4. Διαφωνούμε με την προσαγωγή πολιτών, που έγινε πριν από την εκδήλωση, από «υπερβάλλοντα ζήλο» των σωμάτων ασφαλείας, για τους οποίους ζητήθηκε άμεσα να πάψει η κράτηση.
5. Καταδικάζουμε τα ανούσια φαινόμενα βανδαλισμού που παρατηρήθηκαν τόσο στο χώρο της εκδήλωσης όσο και στο δημαρχιακό μέγαρο.

Η προσπάθειά μας από εδώ και στο εξής επικεντρώνεται στην υλοποίηση της μελέτης ανάπλασης του χώρου του Ασυρμάτου, στόχος τον οποίο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με την ίδια νοοτροπία και λογική, διεκδικώντας τα απαιτούμενα από κάθε δυνατή πηγή.-

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεκάδες προσαγωγές, πριν την ομιλία Τσίπρα, στον Ασύρματο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αλ. Τσίπρας στον Ασύρματο: Η μάχη της καθημερινότητας πρέπει να δίνεται ακόμα και ενάντια στην ανοησία και τη γραφειοκρατία

asy3

Η ομιλία της Μαρίας Ανδρούτσου στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου για την παραχώρηση του Ασυρμάτου.

“Κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης, κυρίες και κύριοι υπουργοί, γενικοί γραμματείς, κύριες και κύριοι βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων, αγαπητοί συνάδελφοι του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Είναι μεγάλη η χαρά και ξεχωριστή η τιμή που νιώθω να βρίσκομαι ενώπιόν σας από τη θέση ευθύνης της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου στην επίσημη ανακοίνωση της παραχώρησης της εναπομείνασας, αλλά ιδιαίτερα σημαντικής έκτασης 40 στρεμμάτων του δημοσίου κτήματος ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ στο λαό της πόλης μας. Ο Ασύρματος ήταν και παραμένει εμβληματικός χώρος για όλους μας!
Το Μπραχαμι άλλοτε, ο Αγιος Δημήτριος σήμερα, αποτελεί ενα χαρακτηριστικό δείγμα στρεβλής ανάπτυξης, με πυκνή δόμηση, χωρίς αρχικό σχεδιασμό, σημαντική έλλειψη υποδομών και κοινόχρηστων χωρών, με υποβαθμισμένες περιοχές που γειτνιάζουν με 5 νεκροταφεία κι 1 σταθμό υψηλής τάσης.
Από τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια οι κάτοικοι, άνθρωποι του μόχθου και της προσφοράς, κινητοποιούνται, αγωνίζονται για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 οι μαζικοί φορείς και ο Δήμος, με δυναμικές δράσεις, διεκδικούν την παραχώρηση των μη χρησιμοποιούμενων τμημάτων και το πετυχαίνουν, με τα πρώτα 23,5 στρέμματα που αποδίδονται επί θητείας της αείμνηστης Δημάρχου Βασιλικής Βερυκάκη και τα επόμενα 11,5 και 7,5 στρέμματα επι θητείας του Δημάρχου Παντελή Ειρηνάκη. Αναγκαστικά η αξιοποίηση των παραχωρούμενων εκτάσεων έχει αποσπασματικό χαρακτήρα, καλύπτει όμως σημαντικές ανάγκες της πόλης.
Παρότι η εγκατάσταση των κεραιοσυστημάτων είναι ανενεργή μια δεκαετία και πλέον η κεντρική διοίκηση δεν ενστερνίζεται το δίκαιο αίτημα για την οριστική ολοκληρωμένη απόδοση. Έτσι το 2009 όταν επιχειρείται η μετατροπή της εναπομείνασας έκτασης εν μέρει σε εγκατάσταση κέντρου εκπαίδευσης διασωστών της πολεμικής αεροπορίας, οι ενεργοί πολίτες αποτρέπουν τα σχέδια αυτά και παρεμβαίνουν οργανωμένα και δυναμικά, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες που έχουν σαν αποτέλεσμα την εξασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης σε όλο το χώρο, εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις, αλλά και συλλογικές δράσεις πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Από το 2011 ξεκινάμε μια συστηματική προσπάθεια που οδηγεί αρχικά στην αποδέσμευση του χώρου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην έναρξη των διαδικασιών για την υποβολή ολοκληρωμένης μελέτης ανάπλασης με ευθύνη και δαπάνη του Δήμου.
Όραμα όλων αποτελεί η μετατροπή του Ασυρμάτου σε ενιαίο χώρο πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, φιλικό στα εμποδιζόμενα άτομα, αλλά και φιλόξενο σε συλλογικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Η μελέτη, που εκπονήθηκε με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού από την ομάδα μελετητών με συντονιστή υπεύθυνο τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πυργάκη, ολοκληρώθηκε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ουσιαστικής διαβούλευσης με πολίτες και φορείς και προβλέπει ήπιες παρεμβάσεις, κατάλληλη φύτευση και αξιοποίηση των προυφισταμένων κτηρίων κι εγκαταστάσεων.
Είναι προφανές ότι μια ενιαία έκταση 78 στρεμμάτων αποτελεί σπουδαίο προνόμιο για την πόλη μας, αλλά ταυτόχρονα έχει υπερτοπική αξία.
Με αναίτια καθυστέρηση μιας 10ετίας, το Κράτος σήμερα πράττει το αυτονόητο!
Χρειάστηκε αγώνας για να υπερβούμε εμπόδια, αξιώσεις παλιότερων διοικήσεων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου για καταβολή από τα λιγοστά έσοδα του Δημου μας οικονομικού ανταλλάγματος, αν και ο σχεδιασμός μας δεν προωθούσε εμπορευματικές, προσοδοφόρες δραστηριότητες.
Χρειάστηκε πολλές φορές να παρουσιάσουμε την μελέτη για να αποδείξουμε πως έχουμε συγκεκριμένο όραμα και είναι πραγματοποιήσιμο.
Εισακουστήκαμε από τη σημερινή πολιτική ηγεσία, που δρομολόγησε συντονισμένα όλες εκείνες τις ενέργειες για την ολοκλήρωση της παραχώρησης, χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα, με μόνη δέσμευση να υλοποιηθεί η προτεινόμενη ανάπλαση.
Έτσι, αρχίζουμε από τη Δευτέρα κιόλας, στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναμορφώνουμε το τεχνικό μας πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, προσδιορίζουμε και εγγράφουμε τις πρώτες δαπάνες που απαιτούνται για την απομάκρυνση των κεραιών, την αποψίλωση και πυροπροστασία, αλλά και την αναβάθμιση της παιδικής χαράς, τη δημιουργία χώρου υπαίθριας άθλησης και πάρκου εκτόνωσης σκύλων.
Η αποψινή εκδήλωση όμως αποτελεί για όλους εμάς κατι πολύ ξεχωριστό, καθώς είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρωθυπουργός επισκέπτεται την πόλη μας και απευθύνεται στους πολίτες.
Σε μια περίοδο αναμφισβήτητα δύσκολη, με ζητήματα κρίσιμα, οικονομικά, πολιτικά, αλλά και εθνικά, ο πρόεδρος της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας, είναι μαζί μας. Επιλέγει να βρεθεί σε μια λαϊκή συνοικία που υποδέχεται ένα καλό νέο, ένα νέο που γεννά ελπίδα για την ανάπτυξη της περιοχής, που δημιουργεί προσδοκίες για τις νεότερες γενιές, αλλά σηματοδοτεί και την δικαίωση των αγώνων πολλών δεκαετιών!
Κύριε πρωθυπουργέ, αφού σας ζητήσω, εκ μέρους των συμπολιτών μου, να στηρίξετε την προσπάθειά μας, που αρχίζει από αύριο και αφορά στην υλοποίηση της μελέτης, σας καλωσορίζω και σας καλώ να προσέλθετε στο βήμα να απευθυνθείτε στους πολίτες του Αγίου Δημητρίου.”

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

allazoumeasyrmato

Mαρία Ανδρούτσου: Η πρόταση για τον Ασύρματο

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.