Εκδήλωση για τα 5 Χρόνια της Εναλλακτικής Δράσης (VIDEO)




enala5

Μια πολύ ευχάριστη βραδιά ήταν για τα μέλη τις φίλες και τους φίλους της Εναλλακτικής Δράσης η γιορτή για τα 5 χρόνια από τη δημιουργία της οργάνωσης.

Στο πολύ όμορφο περιβάλλον του ανοιχτού θεάτρου “Σοφία Βέμπο”, δίπλα στη θάλασσα με το αεράκι να μας δροσίζει και το καινούργιο φεγγάρι να μας κοιτάζει, είχαμε την ευκαιρία μέσα από τις εικόνες που είδαμε, να ξαναθυμηθούμε στιγμές από τις εκατοντάδες εκδηλώσεις, δράσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2011 μέχρι σήμερα τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στο Πωγώνι (Ήπειρος), την Αμοργό, τη Σάμο, τα Τρίκαλα, την Αίγινα, την Τήνο, όσο και στο εξωτερικό (Αλγερία, Βρυξέλλες, Σενεγάλη, Ισπανία, Βολιβία).

Εκδηλώσεις που αφορούν την προστασία της δημόσιας περιουσίας, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων, την ανάδειξη της άμεσης δημοκρατίας και της αυτοδιαχείρισης, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ιστορικών μνημείων. Ξαναθυμηθήκαμε επίσης τις φυσιολατρικές εξορμήσεις, τις ποδηλατοπορείες και τις εκδηλώσεις για καλλιτεχνική δημιουργία (λογοτεχνία, ζωγραφική, κινηματογράφος, θέατρο).

Και φυσικά αναφερθήκαμε στα σεμινάρια της ιστορίας και τις ξεναγήσεις σε πολίτες σχολεία και άλλους φορείς με ελεύθερη συμμετοχή. (Μία γεύση από όλα αυτά δείχνει το βίντεο που επισυνάπτουμε και που έχει αναρτηθεί και στο facebook της Εναλλακτικής Δράσης)

Εκτός όμως από τις ευχάριστες αναμνήσεις που μας χάρισαν οι εικόνες στην επιτυχία της βραδιάς συνέβαλλαν καθοριστικά τα δύο μουσικά σχήματα οι Merry Treismas (ροκ) και οι Vernal Music (έντεχνη, λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική, οι οποίοι προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να στηρίξουν την εκδήλωση και τους ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε επίσης τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) για την παραχώρηση του θεάτρου.

Ευχαριστούμε τέλος τις φίλες και τους φίλους που παραβρέθηκαν τόσο για την παρουσία τους όσο και γιατί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έφεραν φάρμακα τα οποία θα παραδοθούν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, όπως και τρόφιμα που θα παραδοθούν στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, για να δοθούν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.