Ανακοίνωση στου Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Αλίμου
dimarxeioalimou1

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου σε έκτακτη συνεδρίασή του συζήτησε την επιβολή ποινής από την Δημοτική Αρχή σε συνάδελφό μας από την Δημοτική Αστυνομία και αποφάσισε κατά πλειοψηφία.
Ο Δήμαρχος Αλίμου μετά από τρεισήμισι μήνες από την απολογία του συναδέλφου και με καθυστέρηση ενάμισι μήνα από το χρονικό περιθώριο που ορίζει ο νόμος, αποφάσισε να του επιβάλει ποινή προστίμου, ίσου με τον μισό μισθό, με τον ισχυρισμό ότι ο συνάδελφος αρνήθηκε να εκτελέσει το καθήκον του και επέδειξε απρεπή συμπεριφορά.
Η δική μας απάντηση είναι ότι η επιβολή ποινής στον συνάδελφο Δημοτικό Αστυνομικό είναι απαράδεκτη και τα υποτιθέμενα παραπτώματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα .Πρόκειται για ένα συνάδελφο με ξεχωριστό ήθος που χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό και άριστη γνώση του αντικειμένου του, όπως άλλωστε και το σύνολο των εργαζόμενων που υπηρετούν στο Δήμο μας.
Ο συγκεκριμένος συνάδελφος έχει επανειλημμένα στοχοποιηθεί εκφράζοντας, μαζί με άλλους συναδέλφους εγγράφως την άποψή του στην Δημοτική Αρχή, για υπηρεσιακά θέματα, αποδεικνύοντας πως και για την υπηρεσία του ενδιαφέρεται και έχει γνώση της νομοθεσίας που την αφορά. Η απάντηση ξανά της Δημοτικής Αρχής ήταν κλήση σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Σε παρέμβαση του Συλλόγου και της Π.Ο.Ε Ο.Τ.Α. ο Δήμαρχος Αλίμου είχε δεσμευτεί ότι θα σταματήσουν οι πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων που γίνονται ουσιαστικά αναίτια.
Ζητάμε λοιπόν από τη Δημοτική Αρχή να ακυρώσει την παράτυπη πειθαρχική ποινή και να υλοποιήσει την δέσμευσή της.
Οι συνεχείς πειθαρχικές διώξεις του Δημάρχου προς τους εργαζόμενους στόχο έχουν τη φίμωσή τους .Ο Σύλλογος των εργαζομένων του Δήμου Αλίμου στηρίζει τον συνάδελφο Δημοτικό Αστυνομικό και καλεί τους συναδέλφους να συσπειρωθούν ενάντια σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης τους και εκφοβισμού και να δώσουν το μήνυμα στη Δημοτική Αρχή ότι το κλίμα τρομοκρατίας δεν θα περάσει.
Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας για αξιοκρατία, ισονομία και αξιοπρέπεια στην εργασία. Παλεύουμε για να μην εφαρμοστούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των Αιρετών της Τ.Α. που χρησιμοποιούν ως όχημα τέτοιου είδους τεχνικές εκφοβισμού και συκοφάντησης των εργαζόμενων με στόχο την κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος των δημοτών.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας
Καπράλος Ιωάννης             Παπαχρίστου Αναστασία

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.