Τέλος για το δήμο Αλίμου η αποκομιδή των σκουπιδιών από τον καταυλισμό του Ελληνικού (ΕΙΚΟΝΕΣ)




skou1

Τέλος για τον Δήμο Αλίμου η αποκομιδή των σκουπιδιών από τον καταυλισμό του Ελληνικού, μετά το “φάουλ” του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής).

Ενώ έχει απαλλάξει από τα τέλη που πληρώνουν στη χωματερή όλους τους δήμους που τα μαζεύουν από τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Αττικής, δεν έκανε το ίδιο και για το δήμο Αλίμου, αμφισβητώντας τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Έτσι από το περασμένο Σάββατο ο Δήμος Αλίμου ενημέρωσε τον ΕΔΣΝΑ ότι σταματάει να μαζεύει τα σκουπίδια από το Ελληνικό.

Με με την με αριθ. 114/2016 απόφαση της ΕΕ, ο ΕΔΣΝΑ διέθεσε τον απαραίτητο εξοπλισμό και ανέλαβε τη μεταφορά των απορριμμάτων των μεταναστών – προσφύγων που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του παλαιού Αεροδρομίου.

Η μεταφορά και τελική διάθεση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής, θα γίνεται χωρίς επιβάρυνση από τον  δήμο Eλληνικού-Αργυρούπολης.

skou4

skou2

H  ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ:

Σε απάντηση διαφόρων δημοσιεύσεων και αναρτήσεων στο διαδίκτυο, με φωτογραφίες από μεγάλους όγκους σκουπιδιών, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αλίμου έχει σταματήσει από το Σάββατο 20 Μαΐου 2016 να εξυπηρετεί την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα στο Κτήριο Αφίξεων – Αναχωρήσεων του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου, λόγω εμπλοκής με τον ΕΔΣΝΑ. Το γεγονός μας λυπεί ιδιαίτερα, αλλά είμαστε αναγκασμένοι για τους λόγους που εξηγούμε παρακάτω.

        Ειδικότερα, ο Δήμος Αλίμου υπέβαλε αίτημα να μην χρεώνεται από τον ΕΔΣΝΑ κατά την απόθεση (άδειασμα απορριμματοφόρων) στη χωματερή των απορριμμάτων από το πρώην Αεροδρόμιο, όπως ισχύει για όλους τους Δήμους που κάνουν αποκομιδή απορριμμάτων και εξυπηρετούν Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων-Μεταναστών.

        Ο ΕΔΣΝΑ αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα αυτό του Δήμου, διατυπώνοντας αμφιβολίες για το εάν όντως ο Δήμος Αλίμου κάνει αποκομιδή απορριμμάτων και καθαριότητα στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου.

        Κατόπιν τούτων, ο Δήμος Αλίμου ενημέρωσε τον ΕΔΣΝΑ από το Σάββατο 20 Μαΐου ότι παύει να εξυπηρετεί το χώρο του πρώην Αεροδρομίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη αφενός για λόγους αρχής, καθώς ολοφάνερα αμφισβητείται η αξιοπιστία του Δήμου μας και απαξιώνεται η προσφορά και η καθημερινή προσπάθεια Διοίκησης και εργαζομένων, αφετέρου για οικονομικούς λόγους.

        Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αλίμου μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε την καθαριότητα της δομής σε εθελοντική βάση και χωρίς να του έχει ζητηθεί επίσημα από κανέναν. Ως εκ τούτου απετέλεσε δυσάρεστη έκπληξη η δυσμενέστερη αντιμετώπιση του Δήμου Αλίμου από τον ΕΔΣΝΑ σε σχέση με τους άλλους Δήμους.

“Την Παρασκευή μαζέψαμε εμείς τα σκουπίδια” είπε στο zougla.gr, o δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

“Από το Σάββατο σταματήσαμε γιατί υπάρχει μια εμπλοκή με τον ΕΣΔΝΑ . Συγκεκριμένα μας ζητούσαν να πληρώσουμε για τα απορρίμματα που μαζεύαμε από το χώρο του Ελληνικού και τα αδειάζαμε στη χωματερή.

Εμείς ζητούσαμε να αδειάζουμε τα σκουπίδια ατελώς, όπως και οι υπόλοιποι δήμοι που διαχειρίζονται τα σκουπίδια από τα κέντρα φιλοξενίας, δεν έγινε δεκτό το αίτημα μας και γιαυτό διακόψαμε την αποκομιδή, μέχρι να δούμε τι θα γίνει.

Τελικά ενημερωθήκαμε ότι με παρέμβαση της Περιφέρειας και του ΕΣΔΝΑ, έχει κανονιστεί η αποκομιδή των απορριμάτων, οπότε δεν θα ξαναχρειαστεί να κάνει ο δήμος Αλίμου αποκομιδή.

Τα σκουπίδια αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι 3-4 ημερών. Έχουμε μαζέψει εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών και αντιμετωπίσαμε από τον ΕΣΔΝΑ δυσμενέστερη μεταχείριση σε σχέση με άλλους δήμους”

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Τέλος για το δήμο Αλίμου η αποκομιδή των σκουπιδιών από τον καταυλισμό του Ελληνικού (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 01/06/2016 at 5:27 μμ
    Permalink

    Να ερθη ο κυριος Φιλης να τα μαζευη και θα τον αποκαλουμε λεβεντοπουλο και οχι πριγκηποπουλο

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.