Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σωτήρη Περάκη




perakis1

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Φαληριώτη λογοτέχνη, Σωτήρη Π. Περάκη, που “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών, έγιναν χτες σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία των δικών του ανθρώπων, του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη και δημοτικών συμβούλων. Η προτομή βρίσκεται στον κόμβο Ζησιμοπούλου (Αγίων Αναργύρων και Πέλοπος)

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκα στις 17 Σεπτεμβρίου 1974 στην Αθήνα. Μαθητής της Λεοντείου Σχολής – Ν. Σμύρνης, αποφοίτησα το 1992. Πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πτυχιούχος του Κέντρου Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Τα πρώτα χρόνια μετά το Πανεπιστήμιο δίδαξα τη Γαλλική και Αγγλική γλώσσα. Μετέφρασα δύο αστυνομικά μυθιστορήματα των εκδόσεων “Περίπλους” (Jane Adams, Στη σκιά της ανωνυμίας και Patrick Boman, Αρσενικό και λεπτό κορδόνι στην Ινδία). Ασχολήθηκα με τη συγγραφή διηγημάτων, ποιημάτων και θεατρικών έργων. Το 2000 έλαβα το Γ΄βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, για το διήγημά μου Ο Άνεμος και το Άρωμα. Από το 1998 παρουσίαζα τακτικά νέες εκδόσεις από τη στήλη “Ο Βιβλιόφιλος” της τοπικής εφημερίδας “ΗΧΩ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ”. Από το 2000 ήμουν συντάκτης του PROFIL INTERNATIONAL. Υπήρξα βασικό μέλος και πρωταγωνιστής της θεατρικής ομάδας του Γαλλικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά την αποφοίτησή μου από αυτό. Υπήρξα φοιτητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις 27 Ιουνίου 2005 έφυγα απρόοπτα για τη Χώρα των Αγγέλων.

(από το Σύλλογο Φίλων Σωτήρη Π. Περάκη)

perakis2

perakis3

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.