“Η ζωή είναι ωραία” – To πρόγραμμα Ιουνίου




zoioraia

“Η Ζωή Είναι Ωραία”

«Ο βασικός λόγος της δυστυχίας δεν είναι ποτέ η ίδια η κατάσταση αλλά οι σκέψεις σου γι’ αυτήν»

Eckhart Tolle

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το Πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία”, ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.
Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.
Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.
Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.
Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος ΄΄Η ζωή είναι ωραία΄΄, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008043, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, 11.00 π.μ. – 13.00 μ.μ.
Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

asterope

ΙΟΥΝΙΟΣ

Παρασκευή 10 Ιουνίου

Ξενάγηση
Βραδινή ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης

Τα νέα επιτεύγματα και οι ανακαλύψεις της Αστρονομίας στο εντυπωσιακό κτήριο του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη. Προβολή ταινίας, ουρανογραφία και νυχτερινή παρατήρηση του ουρανού με το διοπτρικό τηλεσκόπιο Newall.
Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 17:30 μ.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Η ξενάγηση θα διαρκέσει ως τις 23:00 μ.μ.

Τιμή Εισιτηρίου: 5€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 8 Ιουνίου.

peraxora

Κυριακή 19 Ιουνίου

Ξενάγηση-Εκδρομή
Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου Περαχώρας στο Λουτράκι

Το Ηραίο της Περαχώρας είναι ένας όμορφος αρχαιολογικός χώρος σε ένα ήσυχο, κρυφό κόλπο βορειοδυτικά του Λουτρακίου. Στον τόπο αυτό ήδη από τη γεωμετρική εποχή υπήρχε λατρεία της Ήρας και σταδιακά οργανώθηκε ολόκληρο το ιερό που θα επισκεφτούμε. Θα μιλήσουμε για τη λατρεία της μητέρας των Θεών και θα γνωρίσουμε ένα μέρος που αν και όχι μακριά μας, παραμένει «μυστικό»! Μετά την ξενάγηση θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κολύμπι και χαλάρωση!

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 9:15 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Επιστροφή (αναχώρηση από το Λουτράκι) Περίπου: 15:00 μ.μ.

Τιμή Συμμετοχής: 5€.

Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας το μαγιό και την πετσέτα σας!

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

օӔɂK HǍٍ - ӕ́ՋɁ Mԁ̠ʏō ̅ ӕٍ̖ɊǠϑׇӔс ć̏ՠHǍIٍ ӔϠǑلʼnϊ(EUROKINISSI/NDP/ș́ӠāӊKJǓ)

Τρίτη 21 Ιουνίου

Συναυλία Κλασσικής Μουσικής
Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν στο Ηρώδειο

Γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν την περίφημη Ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν. Μια συναυλία-γιορτή!

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τρίτη 21 Ιουνίου, στις 19:20 μ.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 17 Ιουνίου.

apostoloi

Τετάρτη 29 Ιουνίου

Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, στην Αρχαία Αγορά

Η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, προστατευόμενο βυζαντινό μνημείο του 10ου αιώνα μ.Χ., βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς και λειτουργεί ως μουσειακός χώρος.
Μια φορά κάθε χρόνο, στη γιορτή των Αγίων Αποστόλων, τελείται Θεία Λειτουργία ανοιχτή για το κοινό.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 18:00 μ.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ

Κρατήσεις Θέσεων έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Σας περιμένουμε !

IOUNIOS_2016

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.