Hλιούπολη: Αντιπλημμυρική θωράκιση 11,5 εκ. ευρώ




iliouasfa

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του  έργου αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ηλιούπολης συνολικού κόστους 11.500.000 Ευρώ που καλύπτεται εξολοκλήρου από κονδύλια του ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας Αττικής και ξεκίνησε η δεύτερη φάση στην οδό Σοφ. Βενιζέλου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή των βασικών συλλεκτήριων αγωγών Σ2, μήκους 1400 μ., που ακολουθεί τη Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου, συνεχίζει περιμετρικά της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, και θα συμβάλλει στον κεντρικό αγωγό Σ3, μήκους 2650 μ., που ακολουθεί τις οδούς Μαραθωνομάχων – Πάρου – Αθηνών – Μαρίνου Αντύπα – Πλαπούτα – Πιπίνου, διέρχεται από το Πάρκο Καλαβρύτων, και εκβάλλει σε κλειστή διαδρομή του ρέματος Πικροδάφνης.

Το παραπάνω έργο είναι τεράστιας σημασίας για την Ηλιούπολη, καθώς, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των μελετών και την κατασκευή των συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων στην οδό Αναστάσεως και στην περιοχή της οδού Παϊκου, θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη, κατά την εκδήλωση σφοδρών καιρικών φαινομένων (βροχών και καταιγίδων), και θα εξασφαλίσει την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική της θωράκιση.

Οι δύο αγωγοί, που θα διατρέχουν υπόγεια όλη την Ηλιούπολη, συλλέγοντας τα όμβρια ύδατα, θα δώσουν οριστικό τέλος στη γνωστή σε όλους μας μετατροπή των δρόμων σε επικίνδυνους, για πεζούς, αυτοκίνητα και σπίτια, ποταμούς.

Αξιοσημείωτη όμως είναι και η ποιότητα του έργου που παρατηρείται στην διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και στην αποκατάσταση της ασφάλτου και των πεζοδρομίων που συνοδεύουν το έργο και αφήνουν μια επιπλέον προστιθέμενη αξία στους δρόμους της Ηλιούπολης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.