Εξωδικαστική επίλυση οικονομικών διαφορών πολιτών με τον Δήμο Ηλιούπολης




dimosilioupolislogo

Η Δεύτερη Ειδική Πρόταση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης προς τον Δήμαρχο Ηλιούπολης αφορά την Εξωδικαστική επίλυση οικονομικών διαφορών πολιτών με τον Δήμο Ηλιούπολης και συγκεκριμένα τη βελτίωση στην εφαρμογή του ισχύοντος συστήματος εξωδικαστικής επίλυσης οικονομικών διαφορών, όπως αυτό καταστρώνεται από το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης για τη διευκόλυνση των πολιτών προτείνει να καθοριστεί μια διαδικασία επεξεργασίας αιτήσεων πολιτών για κατάρτιση εξωδικαστικών συμβιβασμών και να εξεταστεί η δυνατότητα θέσπισης αντίστοιχης απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν προϋποθέτει την έναρξη δίκης, η τελική επίτευξη εξώδικου συμβιβασμού εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του δήμου, η εξέταση ωστόσο του σχετικού αιτήματος από την οικονομική επιτροπή αποτελεί υποχρέωση του δήμου.

Επίσης θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι θετικές επιπτώσεις του εξώδικου συμβιβασμού : α) σημαντικά μικρότερη οικονομική επιβάρυνση του δήμου, αποφυγή δικαστικών εξόδων, επιδικαζόμενοι τόκοι, διαφυγόντα κέρδη, ηθική βλάβη, κ.α. β) Επιτυγχάνεται η ταχύτερη αποζημίωση του ζημιωθέντος, και γ) αποφορτίζεται ο μηχανισμός απονομής δικαιοσύνης.

Το πλήρες κείμενο της Ειδικής Πρότασης 2/2016 είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.ilioupoli.gr/symparastatis

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.