“Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε…”




Metropolitan Community Clinic at Helliniko area, providing voluntary and free medical assistance to the uninsured and the poor, Athens, Greece, December 2014 / Ìçôñïðïëéôéêü Êïéíùíéêü Éáôñåßï Åëëçíéêü, åèåëïíôéêÞ ðñïóöïñÜ ðåñßèáëøçò óå Üðïñïõò êáé áíáóöÜëéóôïõò áóèåíåßò, ÁèÞíá, ÄåêÝìâñéïò 2014

Το ΜΚΙΕ τον Μάρτιο δέχτηκε 1020 επισκέψεις ασθενών. Το οδοντιατρείο μας δέχτηκε 26 ενήλικες ασθενείς καθώς καθώς και εκτάκτως 22 πρόσφυγες και πέντε προσφυγόπουλα. Ψυχολόγοι παρείχαν θεραπεία σε 67 ασθενείς.
Δεχθήκαμε δωρεές σε φάρμακα και υλικά από:

– 192 πολίτες
– 20 Φορείς/ Συλλόγους/ Ιδιωτικά και Δημόσια σχολεία
– και από το εξωτερικό , από μεμονωμένους πολίτες από Γαλλία και Γερμανία αλλά και από Συλλόγους που έχουν ιδρυθεί για να προσφέρουν βοήθεια στη χώρα μας και στο ΜΚΙΕ στο Αμβούργο Γερμανίας, στην Ιταλία, στην Αυστρία, στη Γαλλία, στην Ελβετία.
– Τέλος δεχθήκαμε σημαντική βοήθεια σε φάρμακα και ιατρικά είδη από δύο διεθνείς οργανώσεις.

Στηρίξαμε στη βάση της αλληλεγγύης με φάρμακα και υλικά :

– 15 ιδιαίτερες περιπτώσεις αςθενών που δεν είναι ασθενείς του ιατρείου λόγω είτε ελλειψης των σκευασμάτων στην αγορά, είτε λόγω ιδιαίτερων συνθηκών των ανθρώπων αυτών.
– 3 άπορους ασθενείς
– 11 Κοινωνικά Ιατρεία για έκτακτες ανάγκες ασθενών τους.
– 7 δομές υποστήριξης ατόμων σε ανάγκη ( άστεγοι, κλπ)
– 4 Κέντρα Υγείας Νησιών
– 4 Δημόσια Νοσοκομεία
– 3 περιπτώσεις κρατουμένων σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές
– hot spot προσφύγων σε Λαύριο και Σχιστό, καθώς και στην πύλη Ε1 στο Πειραιά και στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού όπου συνεχώς καλύπτουμε ανάγκες σε φάρμακα.

Μας επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι που εκπροσωπούσαν ανάμεσα σε άλλα τo κανάλι STAR, καθώς και ανεξάρτητος παραγωγός από την Αυστρία. Επίσης μας επισκέφθηκαν ο Γερμανοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Βερολίνου – Humbolt University,το Τσέχικο σκέλος της ΜΚΟ Caritas, μαθητές Λυκείων, του Γερμανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Kolping –
Bildunswerk.

Ακούστε την εκπομπή «Η Αλληλεγγύη στον Αέρα» του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείο Ελληνικού που ξεκίνησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ) κάθε Σάββατο στις 15:00 – 15:30, σε πανελλήνια εμβέλεια στις συχνότητες 91,6 και 105,8 στα FM.

Μπορείτε να ακούσετε τις ηχογραφημένες εκπομπές πηγαίνοντας στοhttp://www.mkiellinikou.org/blog/2015/11/05/radiofono/

Άλλες δραστηριότητες-συμμετοχές:

– Και κατά τον Απρίλιο όπως τους προηγούμενους μήνες γιατροί και άλλοι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού συνέχισαν να βοηθούν στην υποδοχή και κάλυψη των αναγκών των προσφύγων στο Ελληνικό. Στηρίξαμε και στηρίζουμε
τα ιατρεία σε πολλες δομές προσφύγων σε Αττική και πανελλαδικά με φάρμακα και υλικά.

– Η Θεατρική ομάδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού παρουσίασε την παιδική παράσταση με τίτλο «Η μελωδία που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν» του Γ. Βήχα.
Δόθηκαν δυο παραστάσεις, η πρώτη στο 4ο Δημοτικό σχολείο Υμηττού, υπό τη φιλοξενία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και η δεύτερη στην αίθουσα του Α’ ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων, υπό τη φιλοξενία του «Τρένου της Αλληλεγγύης».

– Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τους «Φίλους του ΜΚΙΕ» λίγο πριν από τις γιορτές του Πάσχα το καθιερωμένο πλέον bazaar για την ενίσχυση του Ιατρείου την Κυριακή 10 Απριλίου. Συμμετείχαν ένας μεγάλος αριθμός ανέργων «ασθενών» του Ιατρείου μας, μια έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης που καλλιεργεί ο αγώνας του ΜΚΙΕ. Παράλληλα, και στον ίδιο χώρο, διοργανώθηκε η πασχαλιάτικη Παιδική Γιορτή: ήταν μια καλή ευκαιρία για τους μικρούς μας φίλους να δημιουργήσουν χειροτεχνήματα στα εργαστήρια που λειτούργησαν, να παίξουν στον παιδότοπο και να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη.

– Το ΜΚΙΕ εκπροσωπήθηκε σε στρογγυλό τραπέζι στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης στις 28 Απριλίου με θέμα «Λιτότητα στην Υγεία και επιπτώσεις«. Συνιστούν γενοκτονία με βάση τον ορισμό του ΟΗΕ; Τα επιχειρήματα του ΜΚΙΕ δεν μπόρεσαν να καταρριφθούν και το συμπέρασμα ήταν, ναι, οι επιπτώσεις στην υγεία από την λιτότητα που επιβλήθηκε με τα μνημόνια συνιστούν γενοκτονία σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

– Το ΜΚΙΕ συμμετείχε σε μουσική εκδήλωση στο College de Saussure de Genève, δημόσιο γυμνάσιο της Γενεύης στις 27 Απριλίου. Προς τιμήν του ΜKΙΕ το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε το με το Άξιον εστί του Μ. Θεοδωράκη ενώ ο Γ. Βήχας διάβασε μήνυμα του Μ. Θεοδωράκη.

– To ΜΚΙΕ εκπροσωπήθηκε από τον Γιώργο Βήχα, στις 2 Απριλίου σε μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Αμβούργο η ομάδα «Forder und Freundeskreis Elliniko e.V», για έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Ιατρείου λόγω του προσφυγικού προβλήματος.

– Στις 7 Απριλίου έγινε παρέμβαση του ΜΚΙΕ με έκτακτο Δελτίο Τύπου για την έλλειψη αντικαρκινικών φαρμάκων στο Λαϊκό νοσοκομείο, εξαιτίας της οποίας δεν πραγματοποιήθηκαν οι χημειοθεραπείες. Αμέσως μετά το ΔΤ και την δημοσιότητα που πήρε έγιναν οι χημειοθεραπείες.

– Στις 10 Απριλίου τιμητική πρόσκληση και σύντομη ομιλία από τον Γιώργο Βήχα, σε γυμνάσιο στην Ανάβυσσο. Οι μαθητές του Γυμνασίου παρουσίασαν τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο » Οι μουσικές της γης» με θέμα τους πρόσφυγες.

Το Μητροπολιτκό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) αποτελεί εθελοντική δομή που παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους πολίτες.

“Και όσο η λιτότητα και η βαρβαρότητα συνεχίζονται, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνίζομαστε…”

Ομάδα επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.