Άλιμος: 1ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Δημιουργίας Εκπαιδευτικών




vlema

Με το βλέμμα του δασκάλου, και με την αμέριστη στήριξη της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης ΠΕ Δ’ Αθήνας, Λώρα Πετροπούλου, το 1ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Δημιουργίας Εκπαιδευτικών είναι γεγονός, και θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (λεωφ.Ιωνίας 96, Άνω Καλαμάκι)
Θα είμαι κι εγώ εκεί, για να μοιραστώ με το κοινό ένα από τα αγαπημένα μου λαϊκά παραμύθια! Παρ’ όλο που το παραμύθι γενικώς έχει γίνει εδώ και αιώνες λογοτεχνία για παιδιά, και λογοτεχνία διασκέδασης, στην πραγματικότητα, όπως η σύγχρονη ανθρωπολογική και όχι μόνο έρευνα έχει δείξει, έχει μέγιστη σημασία και προσφέρει την περίφημη “παραμυθία” όχι μόνο στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες, στα παιδιά μας, αλλά στους ανθρώπους κάθε ηλικίας. Το παραμύθι διασκεδάζει τους φόβους μας, είναι ένα αρχέγονο και αρχετυπικό είδος, κι ενώ ο μύθος μας παρουσιάζει μια αφήγηση για τις υπερφυσικές δυνάμεις και την κοσμική τάξη, το παραμύθι μας μιλά στο μυαλό και την καρδιά.

Το παραμύθι αφηγείται την πορεία ζωής κατά κύριο λόγο ανθρώπων απλών και καθημερινών, και μας καλεί να αποκρυπτογραφήσουμε τα καλά κρυμμένα μυστικά της ύπαρξης και να τα μετουσιώσουμε σε πράξη, σύμφωνα με τις δικές μας αξίες και τα προσωπικά μας ιδανικά.

Κοπιάστε! Θα είναι πολύ σημαντικό για εμένα αλλά και για όλους/ες τους/τις εμπλεκόμενους/ες συναδέλφους/ισσες, αλλά και τον “guest star” από μέρους μου, μία μικρή έκπληξη για όλους όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους!

Σπύρος Πετρίτης – Θεατρολόγος – Εκπαιδευτικός, υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ε.ΣΥ.Θ.(Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων)

Επειδή δεν είναι δίκαιο να παίρνω όλα τα εύσημα, θα πρέπει να αναφέρω ότι η αρχική ιδέα για τη δημιουργία ενός φεστιβάλ όπου θα δίνονταν η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να παρουσιάσουν τις καλλιτεχνικές και πνευματικές τους ενασχολήσεις και ανησυχίες ήταν του Αντρέα Κατσικούδη (δασκάλου, σκηνοθέτη και φωτογράφου). Έτσι γεννήθηκε σιγά σιγά το 1ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Δημιουργίας.
Η τελική του μορφή όμως είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς.
Στην οργανωτική επιτροπή πέραν του Αντρέα και εμού (Εκπαιδευτικός Μουσικής, Συνθέτης, Μαέστρος Χορωδιών), συμμετέχουν η Βάσω Νίκα (δασκάλα, Πρόεδρος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), η Νεκταρία Λαμπιδώνη (Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής) και η Ελένη Λαγαρία (Εκπαιδευτικός Εικαστικής Αγωγής).

Λώρα Πετροπούλου

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.