126 οδηγοί ανέβηκαν στον “Κρεμασμένο Λαγό” (ΕΙΚΟΝΕΣ)




krema7

Μπροστά σε εκατοντάδες θεατές, μικρούς και μεγάλους, έγινε η αναβίωση ενός από τους πλέον ιστορικούς αγώνες αυτοκινήτου της Αττικής, η «Ανάβαση Βούλας» ή «Ανάβαση Κρεμασμένου Λαγού», την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Ο αγώνας του 2016, ο οποίος διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ) υπό την Αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε αντίθεση με την ανάβαση που γινόταν μεταξύ των ετών του 1972 και 1977, δεν ήταν αγώνας ταχύτητας αλλά αγώνας δεξιοτεχνίας.

krema1

krema2

krema3

krema4

krema5

krema6

krema9

krema11

krema12

krema13

krema14

krema10

Ήταν μία ήπια ανάβαση με σεβασμό στο περιβάλλον, την προαγωγή της οδικής ασφάλεια χωρίς να ενοχλήσει τους κατοίκους της περιοχής και την πανίδα. Ένα Rally Sprint Regularity, δηλαδή η κυκλική επανάληψη της ίδιας ειδικής διαδρομής ακριβείας.

Οι συμμετοχές στις δύο κατηγορίες, Legend & Regularity, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έφθασαν τις 126.

Αυτό δημιούργησε αρχικά μία δυσκολία στην οργάνωση γιατί ο χώρος στην Πλατεία Άλσους και στην είσοδο του Κρεμασμένου Λαγού ήταν περιορισμένος και η πρόσβαση επισκεπτών στον δρόμο προς το νεκροταφείο δεν έκλεισε καθόλου, για να μην ταλαιπωρηθούν όσοι επιθυμούσαν να το επισκεφτούν.

Για τον ίδιο λόγο, ο Δήμος διέθεσε ένα μικρό λεωφορείο το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, εκτελούσε δρομολόγια από την Πλατεία Άλσους προς το νεκροταφείο και πίσω.

Στον αγώνα πήρε μέρος ως συνοδηγός και ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

krema8

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.