The Huffington Post: Καταγγελία για απόπειρα βιασμού 14χρονου στον καταυλισμό του Ελληνικού διερευνά η αστυνομία




prosfygeselliniko4

Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τη διερεύνηση ενός σοβαρού περιστατικού που συνέβη στον καταυλισμό του Ελληνικού.

Το συμβάν έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής όταν νεαροί Αφγανοί φέρονται να πλησίασαν ανήλικο –σύμφωνα με πληροφορίες 14χρονο Ιρανό- με σκοπό τουλάχιστον ένας από αυτούς να τον παρενοχλήσει σεξουαλικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιρανός αντέδρασε έντονα στις προθέσεις τους και άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα να επέμβει η μητέρα του. Στο σημείο επικράτησε ένταση με τη μητέρα να προσπαθεί να καλέσει την Αστυνομία, χωρίς όμως τελικά να γίνουν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Η μητέρα του θύματος μετέβη σε κατάσταση πανικού στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλλε μήνυση για απόπειρα βιασμού κατά του παιδιού της. Τελικά τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, που έχει στη διάθεσή της τις καταθέσεις της μητέρας και του γιου της.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στη Huff Post Greece υποβάθμισαν την υπόθεση αναφέροντας ότι «πρόκειται για περιστατικό μεταξύ ανηλίκων που πήρε μεγαλύτερη έκταση από ότι θα έπρεπε.

Κατηγορούμενο είναι ένα άτομο, κάτω των 18 ετών». Αξιόπιστες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων εξετάζεται ο ανήλικος να υποκινήθηκε από ενήλικα Αφγανό, ο οποίος κατά τη διάρκεια του περιστατικού βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι το σημαντικό είναι ότι σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις η καταγγελία αυτή έγινε επίσημα στις διωκτικές Αρχές χάρη στην αποφασιστικότητα της μητέρας.

Το συμβάν έρχεται στο φως μόλις λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη για εκπόρνευση ανήλικων προσφύγων και μεταναστών που ζουν στον καταυλισμό του Ελληνικού: «Υπάρχει ένα σημείο στη λεωφόρο Ποσειδώνος όπου εκδίδονται ανήλικοι. Αυτό μου το έχουν επιβεβαιώσει και μέσα από την Αστυνομία, πρόσωπα που δεν μπορώ να κατονομάσω δημόσια».

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.