“Σε ξένο τόπο”, η θεατρική παράσταση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αλίμου




Πόλεµος, φτώχεια, τροµοκρατία, καταπίεση, προσφυγιά, µετανάστευση, κίνδυνος, βουνά, θάλασσες, πόλεις, διακινητές, σύνορα, φράχτες, εγκλεισµός, εκµετάλλευση, ξενοφοβία, ρατσισµός, άσυλο, δικαιώµατα, εργασία, ελευθερία, κατανόηση,
βοήθεια, συµπαράσταση, αλληλεγγύη, αγάπη…

“Σε ξένο τόπο”, η θεατρική παράσταση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αλίμου, με θέμα το προσφυγικό ζήτημα, πιο πολύ για το σήμερα, αλλά και για το χτες πιο πολύ για τους ξένους στην Ελλάδα, αλλά και για τους Έλληνες στο εξωτερικό.

Τετάρτη 11/5 στις 19:30, στο Θέατρο “Κάρολος Κουν” (Υψηλάντου και Θησείου)

Αφορμή: Οι άνθρωποι που προσπαθούν να γλυτώσουν από τον πόλεμο, από τη φτώχεια, ή και από τα δυο, και πνίγονται στη Μεσόγειο.

Τα στοιχεία του έργου (θεατρικό κείμενο, σκηνοθεσία, μουσική, χορός) διαμορφώθηκαν συλλογικά από τη θεατρική ομάδα.

Την παράσταση στηρίζουν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (που διέθεσε ειδική θεατροπαιδαγωγό) και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μέσω του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;».

Οι μαθητές, εκτός από την προετοιμασία της παράστασης, μετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες σχετικά με τους πρόσφυγες, ανάμεσα στις οποίες και προσφορά ειδών και εθελοντικής εργασίας στα κέντρα υποδοχής προσφύγων του Ελαιώνα και του Ελληνικού.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.