Πάρκο Φλοίσβου: “Έλα να τα κάνουμε σαλάτα”




Fullscreen capture 310516 105112 AM.bmp

Στη μεγαλύτερη γιορτή για την τροφή, το περιβάλλον και την υγεία προσκαλεί η Greenpeace μικρούς και μεγάλους στο Πάρκο Φλοίσβου στις 5 Ιουνίου στις 11πμ όπου διοργανώνει πολλές δραστηριότητες και όμορφες εκπλήξεις για όλους.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν τα λαχανικά του καλοκαιριού και να φτιάξουν τη δική τους μοναδική σαλάτα.

Θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τα πολλαπλά οφέλη της επιλογής εποχικών λαχανικών και θα πάρουν ιδέες για το πώς να δημιουργήσουν τον δικό τους λαχανόκηπο στο μπαλκόνι τους.

Θα υπάρχει επίσης παιδική γωνία γεμάτη εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους και πολύ μουσική από την ραδιοφωνική παραγωγό Εύα Μπουντούρη.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία. Το σύγχρονο μοντέλο βιομηχανικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, με την αλόγιστη χρήση χημικών και φυτοφαρμάκων, δηλητηριάζει το περιβάλλον και την τροφή μας, καταστρέφει το κλίμα και τα δάση μας, εγκλωβίζει τους αγρότες σε ξεπερασμένες και καταστροφικές τεχνικές, απειλεί την υγεία μας και καταστρέφει τους πόρους, στους οποίους βασίζεται ολόκληρη η διαδικασία παραγωγής της τροφής μας. «Ο κόσμος αλλάζει τη στιγμή που αποφασίζουμε να συνδέσουμε αυτό που τρώμε με την υγεία μας και την υγεία του περιβάλλοντος και ολόκληρου του συστήματος μέσα από το οποίο προήλθε» είπε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη για την εκστρατεία της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.

«Κάθε φορά που επιλέγουμε καλή τροφή, χωρίς μεταλλαγμένα, χωρίς χημικά, με λιγότερο κρέας και περισσότερα εποχιακά λαχανικά, φρούτα και όσπρια, καταφέρνουμε μία μικρή νίκη για το περιβάλλον μας. Θα πετύχουμε μία μεγαλύτερη, αν τα κάνουμε μαζί σαλάτα αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και κάθε μέρα που ακολουθεί», πρόσθεσε η Έλενα Δανάλη.

Η βιώσιμη γεωργία είναι η λύση που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, το νερό, το χώμα και τη βιοποικιλότητα που είναι αναγκαία για να λειτουργούν σωστά τα οικοσυστήματα.

Προστατεύει εμάς και το περιβάλλον και επαναφέρει τον έλεγχο της τροφής από τα χέρια των πολυεθνικών κολοσσών στα χέρια εκείνων που την παράγουν και σε εμάς που την καταναλώνουμε. Η εκδήλωση της Greenpeace στο Πάρκο Φλοίσβου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού EN LEFKO 87,7 και των ιστοσελίδων infokids.gr και sintagespareas.gr. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση:

http://grnpc.org/IgNMX Για περισσότερες πληροφορίες: Έλενα Δανάλη, 6984 617 026, 210 3806374-5

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.