Ομόφωνη Απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης
olokaftoma

Θέμα:   «Η Παρουσία της Πρέσβειρας του Ισραήλ σε έκθεση του σχολείου σχετικά με το Ολοκαύτωμα»

Σε ανακοίνωση που έγινε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα» και αναρτήθηκε σε link στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στην έκθεση «θα παραβρεθεί και η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα». Σε ερώτημα μας στη Δ/νση του σχολείου πληροφορηθήκαμε -μέσα από αντιφατικές είναι η αλήθεια απαντήσεις- ότι η Διοίκηση δεν γνώριζε το γεγονός, καθώς ούτε την ημέρα και την ώρα της εκδήλωσης.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Ως προς την ίδια την εκδήλωση, που σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ίδιου του Σχολείου, εντάσσεται σε διαθεματική εργασία για «Το Ολοκαύτωμα και την τύχη της Ελληνικής Εβραϊκής κοινότητας» πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα θετικό και σημαντικό η μαθητική κοινότητα να έχει τέτοιες ευκαιρίες διερεύνησης και στοχασμού. Επιπλέον πιστεύουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις ενδυναμώνονται με την «διδακτική» παρουσία ανθρώπων όπως π.χ. μελών της επιστημονικής κοινότητας των ιστορικών ή των ανθρώπων που «έζησαν» την ιστορία, δηλαδή των επιζώντων και των απογόνων του Ολοκαυτώματος.

Σημειώνουμε ότι τη φετινή χρονιά, μαθητές του σχολείου μας ασχολήθηκαν με παράλληλα θέματα όπως το προσφυγικό ζήτημα και ο πόλεμος προσπαθώντας να αναδείξουν τη σημασία της αλληλεγγύης και το σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες μέσα από δραστηριότητες όπως η θεατρική παράσταση Παπαδιαμάντη – Νταρουίς, η προσφορά σακιδίων για πρόσφυγες στον Πειραιά, κ.λ.π.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η παρουσία επίσημου εκπροσώπου του ισραηλινού κράτους σε μια εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα, στο βαθμό που αποτέλεσε πρωτοβουλία του Σχολείου, κρίνεται όχι μόνο ατυχής και άστοχη αλλά και μη επιθυμητή. Θυμίζουμε ότι η 15η Μαΐου (1948) αποτελεί την μέρα που γιορτάζεται η γέννηση του Κράτους του Ισραήλ και ταυτόχρονα ως «Νακμπα» αποτελεί την μέρα πένθους του λαού της Παλαιστίνης καθώς 700.000 κάτοικοι της γης αυτής εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους και οι απόγονοι τους εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να συγκαταλέγονται στον κατάλογο των προσφύγων που τίμησε το σχολείο μας φέτος, οι οποίοι στις μέρες μας ανέρχονται στα 5.000.000.

Τέλος, θα πρέπει η Διεύθυνση του σχολείου να διερευνήσει το πώς βρέθηκε αυτή η είδηση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, να ενημερώσει το Σύλλογο γονέων σχετικά και να προβεί στην απαιτούμενη διάψευση της επίσημης πρόσκλησης, έστω και καθυστερημένα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.