Η Ζωή Είναι Ωραία: Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Μαΐου




«Ποιος μπορεί να πει ότι μια ευτυχισμένη στιγμή αγάπης ή η χαρά του να αναπνέεις ή το να περπατάς ένα λαμπερό πρωινό και να μυρίζεις τον φρέσκο αέρα, δεν αξίζουν όλο τον πόνο και την προσπάθεια που απαιτεί η ζωή μας…»

 Erich Fromm

 Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το Πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία”, ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος “Η ζωή είναι ωραία”, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008043, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, 11.00 π.μ. – 13.00 μ.μ.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός

ΜΑΙΟΣ

Παρασκευή 13 Μαΐου

Θεατρική παράσταση:

«RING»

της Leonore Confino

Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

Μια σουρεαλιστική κωμωδία για τον έρωτα! Δύο πρωταγωνιστές σε 18 ρόλους διαφορετικών ζευγαριών που παλεύουν να συναντηθούν, μέσα από το γέλιο, την τρέλα, τη χαρά και τη συγκίνηση!

Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ερμηνεύουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης και Μαρίνα Καλογήρου

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Παρασκευή 13 Μαΐου, στις 20.00 μ.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 10€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Δευτέρα 9 Μαΐου.

Κυριακή 15 Μαΐου

Επίσκεψη

«Ξενάγηση και μελωδίες στην Οικία Κατακουζηνού»

Μια ανοιξιάτικη επίσκεψη στο διαμέρισμα των Κατακουζηνών στη λεωφόρο Αμαλίας, το οποίο ήταν ένα από τα σημαντικότερα φιλολογικά σαλόνια της γενιάς του 30. Κυρίαρχα ήταν τα έργα τέχνης, σχεδόν όλα δώρα από φίλους όπως ο Γκίκας, ο Γουναρόπουλος, ο Βασιλείου, ο Τσαρούχης, ο Chagall, ο Picasso κ.α. Συχνοί επισκέπτες του ο Σεφέρης, ο Εμπειρίκος, ο Κατσίμπαλης, o Βενέζης, οΘεοτοκάς, ο Faulkner, ο Camus, o Ionesco κ.α.

Θα γίνει ξενάγηση στο χώρο από την μουσειολόγο Σοφία Ε. Πελοποννησίου.

Θα ακουστούν τραγούδια από την Έλλη Αρβανίτη με συνοδεία πιάνου.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 18.00 μ.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Συμμετοχή: 12€, 6€ για παιδιά και ανέργους (με επίδειξη κάρτας ανεργίας).

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Σάββατο 21 Μαΐου

Σεμινάριο – βίωμα για παιδιά

«Μεγάλες εμπειρίες για μικρούς!»

Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν»

Μυθολογία, ρητορική (απόκτηση θάρρους πάνω στον λόγο), φιλοσοφικά παιχνίδια και πολλά άλλα.
Μια συνάντηση που εκπαιδεύει τα παιδιά να χαίρονται και να μαθαίνουν τον εαυτό τους και τον κόσμο.

Με τον Γιάννη Ανδριανάτο διευθυντή του Ρητορικού Κύκλου, εκπαιδευτή Ρητορικής-Διαλεκτικής.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐουαπό τις 10.30έως τις 12.00για παιδιά 4-6 χρόνων και από τις 12.30 μέχρι τις 14.00 για παιδιά 7-9 χρόνων, στη Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν»(Υψηλάντου & Θησείου).

Τιμή Συμμετοχής: 3€.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 18 Μαΐου.

 

Κυριακή 22 Μαΐου

Διάλεξη και Σεμινάριο

«Η εξισορρόπηση της αρσενικής και της θηλυκής ποιότητας στους άντρες και τις γυναίκες» & «Νέα ζευγάρια – Μέλλοντες γονείς. Μία νέα οπτική»

Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν»

Μία εισαγωγική διάλεξη και ένα σεμινάριο – βίωμα για δύο πολύ σημαντικά θέματα που εμφανίζονται στη ζωή μας. Όταν ανακαλύπτουμε διαφορετικές πλευρές του εαυτού μας ή όταν ονειρευόμαστε να φέρουμε στον κόσμο έναν καινούργιο άνθρωπο! Ελάτε να εξερευνήσουμε και να γνωρίσουμε μαζί, υπό την καθοδήγηση της έμπειρης ερευνήτριας και ψυχολόγου Σοφίας Φώτεινα.

Την Κυριακή 22 Μαΐου από τις 10.30 έως τις 12.00 θα πραγματοποιηθεί η εισαγωγική διάλεξη «Η εξισορρόπηση της αρσενικής και της θηλυκής ποιότητας στους άντρες και τις γυναίκες» και από τις 12.30 μέχρι τις 14.00το σεμινάριο και βίωμα «Νέα ζευγάρια – Μέλλοντες γονείς. Μια νέα οπτική», στη Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν»(Υψηλάντου & Θησείου).

Τιμή Συμμετοχής: 3€ (για το ένα ή και τα δύο σεμινάρια).

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 18 Μαΐου.

 Κυριακή 29 Μαΐου 

Πεζοπορία στην Πάρνηθα

 Ελάτε να περπατήσουμε στο δάσος της Πάρνηθας! Πεζοπορία δυόμισι ωρών και κατάληξη στο καταφύγιο για μεσημεριανό φαγητό. Με τον οδηγό βουνού Δημήτρη Γεωργάκα.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 09.15 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Επιστροφή (αναχώρηση από το καταφύγιο): 14.30μ.μ.

Συμμετοχή: 12€ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το φαγητό).

  • Μην ξεχάσετε ότι στο βουνό φοράμε τα ορειβατικά ή αθλητικά μας παπούτσια!

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Τετάρτη 25 Μαΐου.

 Σας περιμένουμε!

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.