“Απαιτούμε επιτέλους την άμεση αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου”




Nέα ανοικτή επιστολή του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό των προσφύγων-μεταναστών, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού:

Κύριοι,
– Με αφορμή την δέσμευση της κυβέρνησης ότι το Ελληνικό που λειτουργεί συνεχώς από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων πως στις 31 Μαρτίου θα έκλεινε.
– Με αναφορά στους  χιλιάδες ανθρώπους που εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να βρίσκονται στο πρώην αεροδρόμιο στις γνωστές δύσκολες συνθήκες.
– Με αφορμή την συνάντηση των Δημάρχων Αττικής με την κ. Περιφερειάρχη, στις αρχές Μαρτίου όπου αφού αναλύθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καταλήξαμε πως θα “Βοηθούσαν” και άλλοι δήμοι της Αττικής στην αποσυμφόρηση του Ελληνικού.
– Με αναφορά ότι ο δήμος μας από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα μαζί με τον Δήμο Αλίμου έχουμε κάνει το καθήκον μας στην αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και σε πλήθος άλλες υπηρεσίες προς τους μετανάστες δίχως απολύτως καμιά ενίσχυση.
– Με αφορμή την συνεδρίαση της ΠΕΔΑ όπου φιλολογικά αναλύθηκε το μείζον αυτό θέμα και ακόμα περιμένουμε να δούμε πράξεις συγκεκριμένες που θα μας βοηθήσουν.
– Με αναφορά τις επιστολές της Προέδρου της Ελληνικού Α.Ε. κ. Σουλτάνας Σπυροπούλου με όσα τραγικά περιγράφει και τους υγειονομικούς κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή τόσων ανθρώπων στις ακατάλληλες εγκαταστάσεις του Ελληνικού.
– Με αφορμή τον θάνατο μιας 17χρονης, τις δεκάδες καθημερινές παραβατικές συμπεριφορές που καταγράφει η αστυνομία στο γκέτο του Ελληνικού , στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά αλλά και στην παραλία μας.

 Με αναφορά την επιστολή του ΚΕΕΛΠΝΟ που προειδοποιεί για τις λοιμώξεις και τους κινδύνους .
– Με αφορμή διαφόρους μη κυβερνητικούς παράγοντες και αλληλέγγυους που έχουν τον πρώτο λόγο στην φαβέλα που έχει δημιουργηθεί αλλά και τρόφιμα και  ρούχα που κατά χιλιάδες τόνους βρίσκονται στις αποθήκες των γηπέδων μπάσκετ του Ελληνικού δίχως να ξέρουμε ποιος τα διαχειρίζεται .
– Με αναφορά στην πάγια και σταθερή μου δήλωση ότι το Ελληνικό δεν θα επιτρέψουμε να γίνει μόνιμος χώρος εγκατάστασης αλλά απαιτούμε επιτέλους την άμεση αξιοποίηση υπέρ των κατοίκων της Αττικής αλλά κυρίως των κατοίκων μας που 15 χρόνια τώρα το βλέπουν να ρημάζει δίχως να χαίρονται ούτε καν  αυτές τις αθλητικές του εγκαταστάσεις.

 Με αναφορά την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για υγειονομική βόμβα στο Ελληνικό .

 Με αναφορά , τέλος, τις επιστολές που έχουμε στείλει οι δήμαρχοι του Νότιου Τομέα δίχως ουσιαστική ανταπόκριση .

Για όλα τα παραπάνω με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να σας εκφράσω με μία μόνο λέξη τα συναισθήματα  μου πλέον για την αδιαφορία και την κατάσταση που επικρατεί στην οποία δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη   .

 Θλίψη .

                                                                                              Ο  Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος

Προς, Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Fax: 2132018734 κ. Γιάννη Μουζάλα
Email : [email protected] – Αναπληρωτή Υπουργό Εθν.Άμυνας κ. Βίτσα
– Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου
– Αντ/ρχη Νότιας Αττικής κ. Χρήστο Καπάταη
– Πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη
-Πρόεδρο ΠΕΔΑ κ. Ηρακλή Γκότση
-Δήμαρχοι Αττικής

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

 

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.