“Επιβεβλημένη η μεταβίβαση από την πολιτεία, της κυριότητας των δημοσίων ακινήτων στους Δήμους”
 Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Διαδημοτικό Συμβούλιο των Δήμων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης – Ελληνικού και Αλίμου με θέμα την υπεράσπιση της Δημόσιας Περιουσίας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Προ ημερών δημοσιεύθηκε επί τέλους η υπ’ αριθμ. 257/2016 Απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία, όπως ακριβώς και η πρωτόδικη, δικαίωσε το Ελληνικό Δημόσιο και τους Δήμους μας και απέρριψε στο σύνολό τους τις παράνομες διεκδικήσεις των κληρονόμων Νάστου, καθώς όπως αποδείχθηκε οι δικαιοπάροχοι Αλέξιος και Κωνσταντίνος είχαν καταπατήσει τις τεράστιες αυτές δημόσιες εκτάσεις στα όρια των τριών παραπάνω Δήμων.
Οι αγώνες αυτοί ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του αείμνηστου Δημάρχου Ηλιούπολης Δημήτρη Κιντή, αλλά και του Δημάρχου Αργυρούπολης Δημητρίου Ευσταθιάδη, η συμβολή των οποίων στην αποκάλυψη και την κατάλυση της καταπάτησης υπήρξε κεφαλαιώδης. Τον αγώνα συνέχισαν με αμείωτη ένταση και όλοι οι μετέπειτα Δήμαρχοι μέχρι και σήμερα, με σύμπνοια, αποφασιστικότητα και επιμονή.
Kρίσιμη και καθοριστική υπήρξε και η αγωνιστική συμμετοχή των πολιτών των Δήμων μας στην υπεράσπιση, προστασία και κατοχύρωση της Δημόσιας Περιουσίας.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο δικαιώθηκε ο αγώνας μας και γκρεμίστηκε οριστικά ο μύθος της «δυναστείας Νάστου», που είχαν το θράσος να θέσουν σε διεκδίκηση δημόσια ακίνητα σε πολλά από τα οποία έχουν ανεγερθεί κοινωφελή κτίρια και εγκαταστάσεις.
Απομένει πλέον και συνεχίζεται ενώπιον του Ποινικού Εφετείου Αθηνών η δίκη των κληρονόμων Νάστου, προκειμένου αυτοί να λογοδοτήσουν για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των Δήμων μας.
O Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, μετά από την δικαίωση αυτή, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά επίκαιρη, δίκαιη και επιβεβλημένη η μεταβίβαση από την πολιτεία, της κυριότητας των δημοσίων ακινήτων στους Δήμους μας, προκειμένου να αξιοποιηθούν κατά τον βέλτιστο τρόπο υπέρ των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, τόσο με την βελτίωση των απαραίτητων υποδομών όσο και με την περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X