“Δωρεάν πρόσβαση στις παραλίες για όλους”




Δημόσιες, δωρεάν καθαρές και ασφαλείς παραλίες για όλους τους πολίτες, χωρίς εισιτήριο, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη διαμάχη του δήμου με τους επιχειρηματίες της οργανωμένης πλαζ του Αλίμου, η δημοτική παράταξη της Κυριακής Καμαρινού, τονίζει ότι δεν πρέπει να γίνεται καμία παραχώρηση χρήσης των παραλιών σε ιδιώτες και να μην επιβαρύνεται κανείς με εισιτήριο για να απολαύσει  “αυτό που μας προσφέρει γενναιόδωρα ο ίδιος ο τόπος μας- τον ήλιο και την θάλασσα”

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το κάλεσμα του Δημάρχου Αλίμου κ. Α. Κονδύλη προς τους δημότες να μην πληρώσουν εισιτήριο εισόδου στην πλαζ «Ακτή του Ήλιου» δεν έχει να κάνει με την υπεράσπιση και διεκδίκηση της ελεύθερης και δωρεάν χρήσης της παραλίας από το λαό. Το ζήτημα που βάζει ο Δήμαρχος είναι ότι δεν έχει ανανεωθεί ακόμα η Άδεια Λειτουργίας της ιδιωτικής εταιρίας, που εκμεταλλεύεται το δημόσιο χώρο, από την αρμόδια επιτροπή τόσο του Δήμου, όσο και του αρμόδιου κρατικού φορέα. Δηλαδή το θέμα της διεκδίκησης της κρατικής χρηματοδότησης, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, εγκαταλείπεται σταθερά.

Μάλιστα μετά την παράταση για ένα ακόμα χρόνο του δικαιώματος οι δήμοι να εκχωρούν τις παραλίες σε ιδιώτες, το ζήτημα για ΚΕΔΕ και Δημοτική αρχή είναι ποιος θα κερδίσει από την εμπορική εκμετάλλευση των παραλιών και όχι βεβαίως η δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση και χρήση από το λαό.

Έτσι, μόλις λήξει το θέμα των ποσοστώσεων επί των εισπράξεων (αν και πόσα θα πάρουν οι δήμοι), θα επανέλθει η νομιμότητα (!) και ….θα μπορέσουν όλες εκείνες οι οικογένειες, που δε θα χουν την τύχη να έχουν κάρτα δημότη, να πληρώνουν τουλάχιστο 20 Ευρώ για ένα μπάνιο στις παραλίες της Αττικής!

Η Λαϊκή Συσπείρωση υπερασπίζεται το δικαίωμα όλου  του λαού να χρησιμοποιεί τις παραλίες της Αττικής και όλης της χώρας ΔΩΡΕΑΝ, γιατί είναι περιουσία του!

  • Γιατί το αυτονόητο δικαίωμα του καθενός να απολαύσει τη θάλασσα δεν μπορεί να επιβαρύνει το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημά του.
  • Γιατί το να έχεις καθαρές και ασφαλείς παραλίες είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους και όχι πεδίο κερδοφορίας ιδιωτικών επιχειρήσεων.
  • Γιατί το δικαίωμα αυτό δεν πρέπει να μπαίνει στη ζυγαριά της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών, προκειμένου να έρθουν περισσότερα χρήματα στους Δήμους, κάτι για το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή,  όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση, αλλά το επιδιώκει κιόλας.

Αυτό το δικαίωμα υπερασπίζονται και οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, που όπως στην Ικαρία, μέχρι και στα δικαστήρια σύρθηκαν γιατί αρνήθηκαν να εκμισθώσουν παραλίες και να χαρατσώσουν τον κόσμο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  καλεί τον λαό και τους Δημότες του Δήμου Αλίμου να μην μπουν στη λογική και τη διαδικασία να πάρουν μέρος στο παζάρεμα του Δημάρχου για το ύψος του χαρατσώματος και το ποιο ποσοστό θα πάει στον ιδιώτη, ποιο στο Δήμο και ποιο στο κράτος. Καλεί τον λαό να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμά του να μην πληρώνει αυτό που μας προσφέρει γενναιόδωρα ο ίδιος ο τόπος μας- τον ήλιο και την θάλασσα!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο ““Δωρεάν πρόσβαση στις παραλίες για όλους”

  • 27/04/2016 at 1:34 μμ
    Permalink

    The cost of the beach ticket is nominal and fair in exchange to an organized, cleaner and relatively safer beach. At the same time, there are nearby beaches with free access. And once you visit both, it is not hard to see the difference. The good thing is that people have a choice.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.