Δημοτικό Κοιμητήριο Βάρης: Εκκρεμούν 300 εκταφές!




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Δράσεις για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της λειτουργικότητας του Δημοτικού Κοιμητηρίου Βάρης ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 Απριλίου.
Συγκεκριμένα αναγνώστηκε ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας, η οποία καλεί τους συγγενείς των αποβιωσάντων, να προσέλθουν άμεσα στο τμήμα οργάνωσης και λειτουργίας κοιμητηρίων του Δήμου για να δηλώσουν αν επιθυμούν τα οστά των, πέραν της τριετίας, ενταφιασμένων συγγενών τους, να τεθούν στο οστεοφυλάκιο που βρίσκονται στα δημοτικά κοιμητήρια της Δ.Ε. Βούλας ή της Δ.Ε. Βουλιαγμένης, άλλως και χωρίς άλλη ειδοποίηση θα τοποθετηθούν στον ειδικό χώρο συγκέντρωσης και απόθεσης οστών (χωνευτήρι).
Μετά την ανάγνωση του σχετικού εγγράφου, ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξήγησε πως τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για την αποκατάσταση της κανονικότητας, της νομιμότητας και της λειτουργικότητας του Δημοτικού Κοιμητηρίου Βάρης, προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου με τη δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε με τους κατοίκους της περιοχής.
Στόχος της παρέμβασης είναι να φτάσει το συγκεκριμένο κοιμητήριο να λειτουργεί κανονικά και να δίνει την αίσθηση του πολιτισμού με το σεβασμό τον οποίο θα αποπνέει για τους νεκρούς που αναπαύονται εκεί.
Εξήγησε πως η διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ έχουν ήδη γίνει περίπου 250 εκταφές και εκκρεμούν τουλάχιστον άλλες 300.
Αυτή τη στιγμή έχει παρατηρηθεί μεγάλη καθυστέρηση από συγγενείς ενταφιασμένων που ενώ έχουν κληθεί, δεν έχουν εμφανιστεί στο αρμόδιο τμήμα οργάνωσης και λειτουργίας κοιμητηρίων του Δήμου, με αποτέλεσμα, να καθίσταται απαραίτητη η εφαρμογή της διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος, η οποία, σε ορισμένα σημεία της είναι δυστυχώς σκληρή και απρόσωπη αλλά αναγκαία.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι από το φθινόπωρο να έχουν δημιουργηθεί οι ζώνες οικογενειακών τάφων έτσι ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές παραχωρήσεις στους δικαιούχους μετά από τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ωστόσο, ο Δήμαρχος τόνισε ότι, παρά τα όσα αναφέρει ο νόμος και τις δυσκολίες που παρουσιάζει το γεγονός ότι, πολλοί είναι αυτοί που δεν εμφανίζονται κυρίως λόγω της οικονομικής δυσχέρειας, ο Δήμος δεν προτίθεται να εφαρμόσει ψυχρά και απαρέγκλιτα το νόμο αλλά θα σεβαστεί τα ιερά και όσια των οικογενειών που έχουν ενταφιασμένους στο Δημοτικό Κοιμητήριο Βάρης.
Αλλωστε, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, προτεραιότητα του Δήμου δεν είναι η οικονομική τακτοποίηση εκκρεμοτήτων δεκαετιών, αλλά η χωροταξική τακτοποίηση και η σωστή λειτουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου εφ’ εξής. Για το λόγο αυτό, ενημέρωσε το συμβούλιο ότι ακόμα και για όσους συγγενείς δεν προσέλθουν, τα οστά των ανθρώπων τους θα φυλαχθούν σε ειδικές οστεοθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα βρίσκονται στη διάθεση των συγγενών εφόσον τα ζητήσουν.
Όταν ολοκληρωθεί η τελική φάση της σκληρής για όλους τους εμπλεκόμενους αυτής διαδικασίας, κατά τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες του έτους, θα προχωρήσει η ολοκλήρωση των έργων βελτίωσης και εξωραϊσμού του Δημοτικού Κοιμητηρίου Βάρης, που θα το καταστήσουν ένα ξεχωριστό χώρο πολιτισμού και απότισης τιμής για τους νεκρούς μας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.