Μυστήριο στην παραλιακή…




Η νεαρή Ρόζα εδώ κι ένα χρόνο δίνει ένα σκληρό αγώνα, για ν’ ανακαλύψει την αλήθεια για τον περίεργο θάνατο της μητέρας της.

Το άψυχο σώμα της εύπορης Αγγελικής Ασπρομάτη ξεβράστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου 2015 σε πολυσύχναστη παραλία της Βούλας. Λίγες ώρες πριν, η 55χρονη γυναίκα είχε φύγει από το σπίτι της στη Γλυφάδα για μια βόλτα.

Στην αρχή κάποιοι μίλησαν για αυτοκτονία. Όσο όμως το κουβάρι του αινίγματος άρχισε να ξετυλίγεται τόσο αποκαλύπτονταν παραλείψεις και αντιφάσεις…

Τα στοιχεία που μετά από έρευνα εντόπισε η κόρη της και ο δικηγόρος της οικογένειας, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πνιγμός της μητέρας της ήταν ένα καλοστημένο σκηνικό θανάτου.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ. Ηλίας Μπογιόκας που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ» εκτίμησε πως τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση. Εντόπισε από την ιατροδικαστική έκθεση πως ένα από τα τραύματα της γυναίκας ήταν προθανάτιο.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός πως παραδόθηκαν στην κόρη της τα ρούχα της που βρέθηκαν στην παραλία, χωρίς πρώτα να εξεταστούν για τυχόν DNA άλλου προσώπου. Όπως είπε ο δικηγόρος κ.Στέλιος Σούρλας που έχει αναλάβει την υπόθεση, η οικογένεια προτίθεται να δώσει αμοιβή σε όποιον δώσει αξιόπιστε πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην αλήθεια.

«Αποκλείουμε την αυτοκτονία»

Στα καυτά ερωτήματα που έχουν ανακύψει για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η Αγγελική Ασπρομάτη, στάθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας Στέλιος Σούρλας. Μιλώντας στο «Τούνελ»είπε χαρακτηριστικά : «Από τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής έχουμε αποκλείσει σε μεγάλο ποσοστό το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.»

Από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτει πως το πτώμα έφερε εκδορές στο μέτωπο, στο αριστερό μάγουλο αλλά και στο στήθος. Τα ρούχα της και τα παπούτσια της βρέθηκαν στην ακτή και αν έμπαινε ξυπόλητη στη βραχώδη θάλασσα θα είχε εκδορές στα πέλματα ή στα πόδια, κάτι που δεν αναφέρεται στην έκθεση…

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Δεν προσδιορίζεται στην έκθεση η ακριβής ώρα θανάτου. Ο περιπατητής εντόπισε το πτώμα μετά τις δώδεκα το μεσημέρι και το λιμενικό έφτασε στο σημείο γύρω στη μία και μισή.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία χειμερινού κολυμβητή που βρισκόταν στο σημείο από τις δέκα ως τις δώδεκα το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, δεν είδε τη γυναίκα να μπαίνει στη θάλασσα, ούτε πτώμα να επιπλέει.

Στην τσάντα της άτυχης γυναίκας βρέθηκαν κουτιά από φάρμακα με άδειες καρτέλες που δεν ταιριάζουν με τις ουσίες που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό της από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας στη νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες μετά το θάνατο της διαπιστώθηκε εκροή μικροφυσαλιδώδους αφρού, που συμβαίνει να μειώνεται σταδιακά σε περιπτώσεις πνιγμού. Η εκροή αυτή δεν διαπιστώθηκε την επομένη μέρα του θανάτου όταν πήγε η κόρη της να την αναγνωρίσει στο νεκροτομείο.

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει στην οικογένεια το γεγονός πως ένα άτομο από το κοντινό περιβάλλον της Αγγελικής Ασπρομάτη βρέθηκε περίπου μια ώρα μετά την αναχώρηση της από το σπίτι να την αναζητά στην παραλία της Βούλας. Να σημειωθεί πως το σπίτι της από την παραλία απέχει περίπου πέντε χιλιόμετρα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

“Ήταν αδύναμη και δεν αντιστάθηκε στον κίνδυνο”

«Αν κάποιος μελετήσει την έκθεση του Λιμεναρχείου και την ιατροδικαστική έκθεση, θα διαπιστώσει πως υπάρχουν αντιφάσεις που δεν μας επιτρέπουν να καταλήξουμε σε ένα κοινό συμπέρασμα για το τι στ’ αλήθεια συνέβη εκείνη την ημέρα» είπε στο «Τούνελ» η κόρη της άτυχης γυναίκας.

Η Αγγελική Ασπρομάτη περίπου είκοσι μέρες πριν χάσει τη ζωή της είχε υποστεί ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύμφωνα με την κόρη της αυτό την έκανε ιδιαίτερα ευάλωτη απέναντι σε οποιοδήποτε εξωτερικό κίνδυνο. «Ήταν αδύναμη και δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σε μια εις βάρος της ενέργεια» είπε χαρακτηριστικά. Απηύθυνε δραματική έκκληση σε όποιον έχει δει κάτι να μη δειλιάσει και να επικοινωνήσει με την εκπομπή για να βοηθήσει.

«Είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί να χάνει τη μητέρα του και να μην ξέρει το γιατί και το πως έφυγε από τη ζωή. Πρέπει να πάρουμε μια απάντηση στα ερωτήματα που μας καίνε» τόνισε συγκινημένη.

Βγήκε για βόλτα χωρίς επιστροφή

Η κόρη της άτυχης Αγγελικής Ασπρομάτη , βρέθηκε με τον ρεπόρτερ της εκπομπής και στο σπίτι της μητέρας της στη Γλυφάδα. Όπως είπε, εκείνο το μοιραίο πρωί στις 22 Φεβρουαρίου του 2015, η μητέρα της βγήκε για μια βόλτα. Αρχικά είχε σκοπό να πάει σε κοντινό ψιλικατζίδικο για να αγοράσει τσιγάρα όπως είχε πει στη γιαγιά της που έμεναν μαζί. Η κόρη της με το σύζυγο της, προσπάθησαν να ανιχνεύσουν τα ίχνη της και τις πιθανές διαδρομές που ίσως ακολούθησε, και διαπίστωσαν πως δεν έφτασε ποτέ στο ψιλικατζίδικο. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο ιδιοκτήτης που γνώριζε τη μητέρα της γιατί ήταν πελάτισσα του.

Εντύπωση προκάλεσε στους συγγενείς το γεγονός ότι το κινητό της τηλέφωνο που δεν το αποχωριζόταν ποτέ, βρέθηκε στο σπίτι .

anikolouli.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.