Μέσα Απριλίου τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ




Σύμφωνα με πληροφορίες  η 1η δόση των οικογενειακών επιδομάτων (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων & Ειδικό Επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες) θα καταβληθεί στους δικαιούχους προς τα μέσα Απριλίου.

700.000 δικαιούχοι χωρίς να κάνουν Α21 θα πάρουν την προκαταβολή για τα επιδόματα του ΟΓΑ ενώ θα κληθούν να κάνουν νέο έντυπο μαζί με τις δηλώσεις.

Φέτος -και με αφορμή τον νόμο 4356/2015- δίνεται η δυνατότητα στα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν προστατευόμενα τέκνα να δικαιούνται επιδόματα τέκνων του ΟΓΑ, αρκεί να υποβάλουν αίτηση Α21 εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ:

1. Ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε1 Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος από τον υπόχρεο της οικογένειας.
2. Συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφημένου εντύπου Α21 Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης για τη χορήγηση των επιδομάτων, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
3. Συνεχής παραμονή στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία.

Επιπλέον, πρέπει τα εξαρτώμενα τέκνα να βρίσκονται στην Ελλάδα. Ως τέτοια νοούνται:

α) Τέκνα φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, που είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση.

Για τέκνα που φοιτούν σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά τον χρόνο φοίτησής τους, που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέραν της συμπλήρωσης του 24ου έτους της ηλικίας τους.

β) Τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω που έχουν συμπληρώσει το 18ο αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας τους.

γ) Τέκνα των συζύγων από άλλο γάμο, εφόσον αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και ο/η πρώην σύζυγος-άλλος γονέας δεν επιδοτείται για τα τέκνα αυτά.

Ισχύουν τα ηλικιακά όρια που αναφέρονται στην περίπτωση (α).

δ) Ορφανά και από τους δύο γονείς τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια. Ισχύουν τα ηλικιακά όρια που αναφέρονται στην περίπτωση (α).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.