«Μαθαίνοντας τον διαβήτη»




Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τα Κ.Α.Π.Η. διοργανώνει το καινοτόμο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης με θέμα:«Μαθαίνοντας τον διαβήτη» .
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των συμπολιτών μας που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη καθώς και του συγγενικού τους περιβάλλοντος. Πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας, το πρόγραμμα είναι της Healthy Interactions σε συνεργασία με τη διεθνή ομοσπονδία του Διαβήτη και υποστηρίζεται από τη Lilly Diabetes.

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι ένα από τα πλέον δαπανηρά χρόνια νοσήματα με επιδημικές διαστάσεις παγκόσμια.. Στην Ελλάδα 608 χιλιάδες άνθρωποι πάσχουν από Διαβήτη. Ο δυτικός τρόπος ζωής, η αστικοποίηση, η αλλαγή διατροφής, η παχυσαρκία, η μείωση της δραστηριότητας και η γενετική προδιάθεση οδηγούν σε ραγδαία αύξηση των Διαβητικών. Όμως ο διαβήτης μπορεί να προληφθεί! Έρευνες έχουν δείξει ότι η αλλαγή του τρόπου ζωής και η σωστή εκπαίδευσή μπορεί να μειώσει την εμφάνιση του Διαβήτη για τουλάχιστον 58%, να μειώσει τις επιπλοκές του και να καθυστερήσει την επιδείνωση του.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Μέσω του προγράμματος οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται ταχύρρυθμα, πράγμα που τους επιτρέπει να ενστερνιστούν αποτελεσματικά πληροφορίες που σχετίζονται με την υγεία και να καταλήξουν σε νέα συμπεράσματα. Τα αποτελέσματα αυτής της εμπειρίας είναι η καλύτερη δυνατότητα λήψης αποφάσεων και η ενεργή δέσμευση σε μια ισόβια αλλαγή. Ενημερώνονται για την φύση του νοσήματος, για τα μέσα αντιμετώπισής του καθώς και για τον υγιεινό τρόπο διατροφής, άσκησης που χρειάζεται να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά τους. Δίνεται έμφαση στον ρόλο που έχει η φαρμακευτική αγωγή. Γίνεται επεξήγηση και εισαγωγή στην ινσουλίνη. Η πρωτοτυπία του προγράμματος έγκειται στον διαδραστικό τρόπο με τον οποίο υλοποιείται, δηλαδή μέσω των Χαρτών Υγείας: πρόκειται για ένα εποπτικό υλικό, που περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια τα οποία συμβάλλουν στην ενεργητική συμμετοχή των μελών της ομάδας, οδηγώντας σε μια ανοιχτή και ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την κατάσταση τους.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στο Α Κ.Α.Π.Η Ελληνικού, απευθύνεται τόσο στους ηλικιωμένους των Κ.Α.Π.Η όσο και στους κατοίκους της πόλης μας ενώ πρόκειται να επαναληφθεί και στα υπόλοιπα Κ.Α.Π.Η του Δήμου μας.
Σχεδιασμένο για ομάδες από 3 έως 10 ατόμων ,αποτελείται από 4 δίωρες συνεδρίες αυτοτελείς και τα θέματα είναι:« Η ζωή με τον Διαβήτη» , « Πως λειτουργεί ο Διαβήτης», «Υγιεινή διατροφή και άσκηση» ,«Έναρξη θεραπείας με Ινσουλίνη»

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210-9961973(κ/α Κουρτέσα)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.