Δωρεάν μαθήματα δημιουργικής γραφής
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Δημητρίου, σας προσκαλεί να συμμετέχετε δωρεάν στα μαθήματα Δημιουργικής Γραφής με εισηγητή τον συγγραφέα, κ. Γιάννη Ταξιδιώτη, που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Αγίου Δημητρίου 216 & Ειρήνης 17.

Οι συμμετοχές δεν θα ξεπερνούν τις 30, οπότε και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Στο εργαστήρι αυτό η προσωπική “ανάγνωση” του κόσμου γυρεύει τη διέξοδο στο χαρτί με τη μορφή του γραπτού λόγου.
Στόχος είναι ο γραπτός αυτός λόγος να μετουσιωθεί εντέλει σε ένα διήγημα, που ακόμα κι αν είναι κατά κύριο λόγο βιωματικό, θα αγγίζει και θα αφορά τους αναγνώστες.
Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα βάλουν τη δική τους προσωπική – λογοτεχνική σφραγίδα, αφού εμπλουτισθούν πρώτα από τη διαδικασία του σεμιναρίου.

Το εργαστήρι αυτό κινείται πάνω σε τρεις άξονες:

  • Ο πρώτος άξονας είναι η αναζήτηση του προσωπικού ύφους των συμμετεχόντων/ουσών.
  • Ο δεύτερος άξονας είναι η τριβή τους με συγγραφείς, που τα έργα τους διαφέρουν μεταξύ τους στη δομή, στο περιεχόμενο, στο ύφος και στο στυλ, ώστε μέσα από τον πλουραλισμό να διευρύνουν τις δυνατότητες της γραφής τους.
  • Ο τρίτος άξονας αφορά στην ολοκλήρωση μιας συγγραφικής απόπειρας πεζού λόγου, σύμφωνα με τις επιδιώξεις και την ιδιαίτερη κλίση του καθενός από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.

Για την υλοποίηση των στόχων του εργαστηρίου, δίνονται ασκήσεις επινόησης, διατύπωσης, ύφους και ρυθμού που λειτουργούν ως αφορμή και ώθηση. Δίνονται επίσης οι απαραίτητες κατευθύνσεις καθώς και κείμενα Ελλήνων και ξένων πεζογράφων, ως αφορμές για συζήτηση, ασκήσεις γραφής και εμβάθυνση στο “σύμπλεγμα” αναγνώστης- συγγραφέας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Εμβόλιμα θα γίνονται αναφορές όταν κρίνεται απαραίτητο στη στιχουργική, την ποίηση, τη ζωγραφική, το θέατρο και το σινεμά, καθώς αυτές οι τέχνες αλληλεπιδρούν συχνά στο διήγημα.
Δεν τίθεται θέμα προαπαιτούμενων γνώσεων και προϋποθέσεων ομοιογένειας ανάμεσα στα άτομα που θα συμμετάσχουν. Οι διαφορές στο επίπεδο μόρφωσης, το φύλο, την ηλικία κ.λπ., όχι μόνο δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά ενισχύουν μάλιστα την δυναμική του εργαστηρίου.

Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) Αγ. Δημητρίου
Τηλ. επικοινωνίας και δηλώσεων συμμετοχής: 210 97 19 423 
(ώρες λειτουργίας Βιβλιοθήκης)
www.facebook.com/dad.lib
http://www.dad.gr/index.php/library

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.