Το Βocce βρήκε το “σπίτι” του στο Παλαιό Φάληρο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Από τη σελίδα του αντιδημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου στο facebook)

Τα σημερινά εγκαίνια των γηπέδων Bocce Special Olympics,Basket ΑμεΑ και ποδηλατόδρομου για ΟΛΟΥΣ δίπλα στην παιδική χαρά των ΑμεΑ στην Αγία Σκέπη Π.Φαλήρου είναι το επιστέγασμα ένος οράματος του Δημάρχου Δ.Χατζηδάκη από το 2008- όπου είχα την τιμή να συνεισφέρω ως μέλος του Δ.Σ της ΤΡΑΜ ΑΕ -εντάσσοντάς το ως ανταποδοτικό έργο προς τις τοπικές κοινωνίες τις οποίες διασχίζει το ΤΡΑΜ.Το παιχνίδι και τα γέλια των αθλητών των special olympics και του Φαληριώτικου συλλόγου ΑΛΜΑ μαζί με τους μαθητές του 1ου και 10ου Δημ.Σχολείου Π.Φ. είναι η απάντηση στα “καθηλωμένα”μυαλά που δηλητηριάζουν τη ζωή μας.Επόμενο βήμα η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων μέσω κοινών προγραμμάτων ευαισθητοποίησης στη διαφορετικότητα.

Η εκδήλωση αρχίζει....άλλο ένα έργο παραδίδεται στην κοινωνία του Φαλήρου και όχι μόνο!

Μετά τα εγκαίνια έγινε επίδειξη από αθλητές των Special Olympics Hellas και του συλλόγου ΑΛΜΑ. Η παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε περιλαμβάνει την κατασκευή του γηπέδου ‘Μπότσε’ διαστάσεων περίπου 28,00μ x 4,00 μ, κατασκευασμένου από πορώδες σκυρόδεμα και συνθετικό χλοοτάπητα και περιμετρικά τοιχία επενδυμένα με ξύλο.

Επιπροσθέτως για την προστασία από τον ήλιο και την ευχάριστη παραμονή των χρηστών του χώρου άθλησης, κατασκευάστηκαν δύο ξύλινα στέγαστρα (πέργκολες) αναμονής των παικτών καθώς και καθιστικοί πάγκοι. Επίσης το γήπεδο εντάχθηκε στην υπάρχουσα παιδική χαρά, ενώ η είσοδος του διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να είναι προσβάσιμο από ΑΜΕΑ. Το έργο που υλοποιήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου, είχε αρχικό προϋπολογισμό 31.500,00 € (με ΦΠΑ) επί του οποίου εξασφαλίστηκε έκπτωση 36% με αποτέλεσμα το τελικό κόστος του να διαμορφωθεί στα 20.160,01 € (με ΦΠΑ).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ‘Μπότσε’ είναι ένα άθλημα τεχνικής και στρατηγικής το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, προσφέρει διασκέδαση, ενώ ταυτόχρονα αναζωογονεί το πνεύμα και το σώμα. Ως επίσημο αγώνισμα των Special Olympics προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες να αναπτυχθούν σωματικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ενταχθούν στις καθημερινές δραστηριότητες του κοινωνικού συνόλου.

Όσον αφορά το έργο “κατασκευή ποδηλατοδρόμου”, σε αυτό περιλαμβάνονται η κατασκευή ενός περιμετρικού ποδηλατοδρόμου μέσα στο χώρο της παιδικής χαράς στην Αγία Σκέπη, μήκους 350 μ. με ειδικό αντιολισθητικό βιομηχανικό δάπεδο (χτενιστό) κατάλληλο για χρήση από παιδιά κάθε ηλικίας. Το έργο που υλοποιήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου, είχε αρχικό προϋπολογισμό 50.000,00 € (με ΦΠΑ) επί του οποίου εξασφαλίστηκε έκπτωση 53%, με αποτέλεσμα το τελικό κόστος του να διαμορφωθεί στα 23.500,00 € (με ΦΠΑ).

Τέλος το γήπεδο μπάσκετ ΑΜΕΑ είναι σχολικού τύπου, με μικρότερες διαστάσεις περιφραγμένο και προσαρμοσμένο στις ειδικές συνθήκες που απαιτούνται για την ειδική χρήση του. Οι παραπάνω υποδομές πλαισιώνουν την υφιστάμενη παιδική χαρά, προσφέροντας την ευκαιρία στα παιδιά και τους συνοδούς τους να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά, ολοκληρώνοντας και αναδεικνύοντας την συνολική παρέμβαση στον χώρο.

Καλημέρα από την ομάδα μπάσκετ!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Το bocce βρήκε το "σπίτι" του στο Π.Φάληρο
Η αυτοδιοίκηση της Αττικής έδωσε δυναμικό παρών...
Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα....Η περιφερειάρχης Αττικής Ρ.Δούρου με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρ.Καπάταη και στη μέση ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Ηρ.Γκότσης
Ο πρόεδρος των special Olympics πρέσβης ε.τ.κος Κοδέλλας στο βήμα και πίσω ο ευτυχής δήμαρχος -προσφάτως παππούς Δ.Χατζιδάκης συνοδευόμενος από κόρη και εγγονή!!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του επι κοντώ Χ.Παπανικολάου ειδικός σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Π.Φαλήρου με τον ακούραστο πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη
Οι δήμαρχοι Καλλιθέας,Ν.Σμύρνης και Μοσχάτου με τον αντιπεριφερειάρχη και εμένα συμπληρώσαμε 5αδα μπάσκετ και προκαλούσαμε να βρεθεί αντίπαλη ομάδα!!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.