Tίμησαν τον Τίτο Πατρίκιο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




ΔΕ¨ΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης τίμησε , για την προσφορά του στον πολιτισμό και τα γράμματα. τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο

Μια ιδιαίτερη βραδιά για την παιδεία ήταν η ημέρα  των Τριών Ιεραρχών το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 κατά την οποία πραγματοποιήθηκε, σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και χαράς η εκδήλωση που οργάνωσε για την εκπαιδευτική κοινότητα, ο Δήμος  Ελληνικού – Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων.

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης τίμησε , για την προσφορά του στον πολιτισμό και τα γράμματα. τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο έναν εκ των σημαντικότερων εν ζωή ποιητών της πατρίδας μας .

Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος,

ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Φώτης Ιασωνίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πόλης κ. Λάζαρος Τογρίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Βασιλεία Φουσκίδου,  η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης κ. Ηρώ Κατσαρού, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Βαγγέλης Νικοθόδης, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Σοφία Δροσάκη, μέλη  του Δημοτικού και των τοπικών Συμβουλίων , ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Ανδρέας Καρδαμάκης και το Δ.Σ. της ΄Ενωσης, εκπαιδευτικοί των σχολείων μας και του κοινωνικού φροντιστηρίου γονείς και σπουδαστές.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Δήμου κ. Φώτης Μάνταλος  «άνοιξε την εκδήλωση» αναφερόμενος στην εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, καλωσόρισε από το βήμα τον ποιητή  Τίτο Πατρίκιο τονίζοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη  τιμή για τον Δήμο μας  η αποδοχή της πρόσκλησης και η φιλοξενία του πολυβραβευμένου Έλληνα ποιητή. Ο Δήμος κατά το παρελθόν έχει  τιμήσει παρελθόν και τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο.   Στην συνέχεια ο Δήμαρχος εξήρε τον ρόλο του εκπαιδευτικού στην διαμόρφωση των νέων και τόνισε ότι ο Δήμος τιμώντας  τους εκπαιδευτικούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε σχολεία του Δήμου μας έχει καθιερώσει  από το προηγούμενο έτος την παρούσα εκδήλωση την Ημέρα των Τριών Ιεραρχών. Ευχαρίστησε τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου  μας παρά τις αντίξοες συνθήκες επιτελούν κατά τον καλύτερο τρόπο το έργο τους καθώς και τους καθηγητές που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Για το έργο του ποιητή μίλησαν:

Γεωργιάδου Αγάθη, Δρ Φιλολογίας- .’’ Μικρή συμβολή στην ποίηση και ποιητική του Τίτου Πατρίκιου.’’ 

Βουβουνίκος Βασίλειος , Φιλόλογος, .’’ Ο Τίτος Πατρίκιος στον καθρέπτη’’

Στην συνέχεια ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος αφού τόνισε  με παραδείγματα τον σπουδαίο ρόλο των εκπαιδευτικών,  διάβασε στο κοινό ποιήματά  του . Ο λόγος του άμεσος και φωτισμένος  άγγιξε τις ψυχές όλων και δημιούργησε μεγάλη συγκίνηση στους ακροατές. Ακολούθησαν ερωτήσεις των παρευρισκομένων στις οποίες με χαρά απάντησε  ο πολυβραβευμένος ποιητής.

Ο Τίτος Πατρίκιος ευχαρίστησε τους εξαιρετικούς ομιλητές που με στοχαστικά λόγια αναφέρθηκαν στο έργο του και  τον Δήμο τόσο για την οργάνωση της εκδήλωσης όσο και για την θερμή υποδοχή και το εγκάρδιο κλίμα που αναπτύχθηκε. Εξέφρασε δε την χαρά του για την παρουσία του στον Δήμο μας και στο Πολιτιστικό μας Κέντρο το οποίο και χαρακτήρισε ως ένα από τους πιο όμορφους χώρους που έχει επισκεφθεί. 

Στον τιμώμενο ποιητή δόθηκε από τον Δήμαρχο  αναμνηστική πλακέτα του Δήμου μας καθώς και το λεύκωμα της πόλης μας.

Στους αποχωρήσαντες διευθυντές απένειμαν ο Δήμαρχος και ο Τίτος Πατρίκιος αναμνηστικές πλακέτες ενώ στους εκπαιδευτικούς των σχολείων και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου δόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι. Την εκδήλωση συντόνισε η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας κ. Δέσποινα Δεσύπρη.

Ευχαριστούμε την κ. Αθηνά Κουτσούκου για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.