Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τίμησε του Ήρωες των Ιμίων (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Σε μια σεμνή τελετή, στην Πλατεία Ιμίων την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τίμησε τους πεσόντες στην κρίση των Ιμίων, 20 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα του Ιανουαρίου του 1996.

Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε από τους Ιερείς του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Βούλας, π. Σωτήριο και π. Δημήτριο καθώς και τον π. Παναγιώτη Ασκούνη. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, πήρε το λόγο και αφού ανέφερε επιγραμματικά τα γεγονότα του Ιανουαρίου του 1996 που οδήγησαν στην κρίση στα Ίμια, τόνισε πως σκοπός της εκδήλωσης δεν είναι να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες ή εύσημα σε κάποιους, ούτε να γίνουν πολιτικές αναλύσεις. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αποδοθεί τιμή στους τρεις ήρωες, Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψο, που πήραν θέση ανάμεσα στους χιλιάδες ένδοξους πολεμιστές που έχουν δώσει τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι στην πατρίδα.

Τέλος , ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, ότι η πόλη μας είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένη με τα Ίμια, αφού τον Ιούλιο του 1996, ο τότε Δήμαρχος, Άγγελος Αποστολάτος, ονόμασε την κεντρική πλατεία της Βούλας, Πλατεία Ιμίων και τοποθέτησε πλάκα με τα ονόματα των πεσόντων. Επίσης το 2000, ο Δήμαρχος Βούλας, Γιώργος Μάντεσης και ο Δήμαρχος Καλυμνίων, Δημήτρης Διακομιχάλης, προχώρησαν σε αδελφοποίηση των δύο δήμων.

Μετά την ομιλία του Δημάρχου ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η κατάθεση στεφάνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στεφάνια κατέθεσαν:

Για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Για τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο υποδιοικητής, Ταξίαρχος Γεώργιος Λέτσιος

Για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σαρωνικού, ο Λιμενάρχης, Πλωτάρχης Κυριάκος Λιάκος

Για τη Δημοτική Παράταξη «Δημοτική Βούληση», ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος, Δημοσθένης Δόγκας.

Για το Σύνδεσμο Βετεράνων Αεροπόρων, ο Πρόεδρος, Κυβερνήτης Μιχάλης Άνθιμος

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη φιλαρμονική μπάντα του Δήμου και την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα, οι αντιδήμαρχοι, Δημοσθένης Βαμβασάκης και Νανά Κάραγιαν, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΡΙ.ΚΙ.ΒΒΒ, Θάνος Ματόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Νίκος Βάσης, Βασίλης Παπαμιχαήλ, Φιλάρετος Χατζηστεφάνου, Δημήτρης Κιούκης, Δημήτρης Μπελετσιώτης, Μαρία Σίνα – Χόβρη, Σπύρος Βαλάτας, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, Νατάσα Κουρεντζή και Άννα Λεντή καθώς και τα μέλη, Γιάννης Καλύβας, Ελίνα Μελέτη, Βασίλης Λανάρης και Θοδωρής Ραγκούσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου, Μανώλης Λουδάρος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Χάρης Κυριακίδης, ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ, Φώτιος Καραχάλιος, οι Αστυνομικοί Διευθυντές ΝΑ Αττικής κ.κ. Καργιαννάκης και Γεωργούσης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βουλιαγμένης, Πρωτοσίλαος Κωστάντζος, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Βόυλας, Αλέξης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βούλας, Κωνσταντίνος Μίχος, ο Αντιπρόεδρος του Γκολφ και Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας, Νίκος Λεβετσοβίτης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου 1964, ’67 & ’74, Αλέξανδρος Μηλιώνης και το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου, και η Πρόεδρος της «Εθνικής Αλληλεγγύης», Χριστίνα Σιδέρη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.