«Κοζανίτικη» Αποκριά στα 3Β
Αναβίωση της παραδοσιακής αποκριάς, θα πραγματοποιήσει την Τσικνοπέμπτη (3 Μαρτίου) στις 19.30, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην Πλατεία Ιμίων (Κεντρική Πλατεία Δ.Ε. Βούλας), με ζωντανή μουσική, ορχήστρα με χάλκινα, σκωπτικούς χορούς, δρώμενα, τραγούδι και άφθονο κρασί.

Ο θίασος (ορχήστρα και μεταμφιεσμένοι τραγόμορφοι, κουδουνάτοι) θα ξεκινήσει από το κατάστημα «ΑΒ Βασιλόπουλος» ,στην Βασ. Παύλου στις 19.00 και θα κατευθυνθεί, χορεύοντας δρομικούς χορούς προς την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Στον Άγιο Ιωάννη, ο θίασος θα περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο και θα κατευθυνθεί προς το χώρο της εκδήλωσης. Εκεί θα γίνει αναπαράσταση της παραδοσιακής αποκριάς με σκωπτικούς χορούς, το έθιμο της χάσκας, το γαϊτανάκι και το βασικό χαρακτηριστικό της Κοζανίτικης αποκριάς, τα «άσεμνα» δίστιχα. Ο κόσμος θα κληθεί να φτιάξει τα δικά του δίστιχα και να τα μοιραστεί με το κοινό. Θα ακολουθήσει γλέντι και χορός με την ορχήστρα «Bronza Banda» και προσφορά κρασιού.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, (ΟΑΠΠΑ) με την εθελοντική συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου Βάρης, «Σεμέλη» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών, «Απολλωνία». Την επιστημονική επιμέλεια της εκδήλωσης, έχει η παιδαγωγός-λαογράφος κ. Βάνα Σαλταπίδα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.