“Η θέση μας για τη δημοτική ιματιοθήκη” (VIDEO)

(Δημοτική Συνεργασία – Ελληνικού-Αργυρούπολης)

Στο δημοτικό συμβούλιο της 10ης Φεβρουαρίου, η διοίκηση έφερε προς έγκριση τη σύστασηΔημοτικής Ιματιοθήκης και τον κανονισμό λειτουργίας της στη θέση του Δημοτικού Ανταλλακτηρίου που λειτούργησε επί της διοίκησης Χρήστου Κορτζίδη.
Η δομή αυτή αλληλεγγύης θα λειτουργήσει στον χώρο του Ανταλλακτηρίου με μία όμως ουσιώδη διαφορά. Θα εξυπηρετεί μόνο τους συμπολίτες μας που μετά από έλεγχο δικαιολογητικών θα αποδεικνύουν την απορία τους.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Ο δικαιούχος θα μπορεί να παίρνει ρούχα μόνο με κάρτα που θα του χορηγεί η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου μετά από έλεγχο μιας σειράς δικαιολογητικών. Αίτηση του ενδιαφερομένου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (όχι παλαιότερο των έξι μηνών), βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή ΟΤΕ στο όνομα του δικαιούχου (σε περίπτωση φιλοξενίας απαιτείται σχετική υπεύθυνη δήλωση), αντίγραφο του πιο πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας, κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο (αντίγραφα της ανανεωμένης κάρτας ανεργίας υποβάλλονται για όλα τα άνεργα ενήλικα μέλη της οικογένειας).
Από τη διαδικασία της έκδοσης κάρτας εξαιρούνται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Με τον τρόπο αυτό όσοι ερχότανε έως τώρα στο Ανταλλακτήριο για να δώσουν και να πάρουν ρούχα, άνθρωποι που η οικονομική κρίση έχει πλήξει χωρίς να τους μετατρέψει σε απόρους, αποκλείονται.

Είναι όντως υπαρκτό το πρόβλημα, ορισμένα άτομα να ζητούν υπερβολική ποσότητα ρούχων. Δεν είναι δίκαιο όμως μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Η διοίκησή μας αντιμετώπισε το πρόβλημα αυτό θέτοντας όριο στην ποσότητα που κάποιος μπορούσε να πάρει.

Συνήθως μια νέα δημοτική αρχή όταν αναλαμβάνει καθήκοντα, προσπαθεί να δημιουργήσει νέα πράγματα και να βελτιώσει ήδη υπάρχοντα. Στην περίπτωση όμως της διοίκησης Κωνσταντάτου οι κοινωνικές δομές συρρικνώνονται αντί να αναπτύσσονται περισσότερο.

Προηγήθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο σε σύγκριση με την Τράπεζα Τροφίμων εξυπηρετεί λιγότερους και διαθέτει μικρότερο καλάθι με είδη ανάγκης. Ακολουθεί η Δημοτική Ιματιοθήκη που έρχεται να αντικαταστήσει το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο.

Την διαφορά όμως την κάνεις με την διεύρυνση και όχι με την συρρίκνωση των δομών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.