Ελληνικό – Αργυρούπολη: Ξεκίνησε η λειτουργία της δημοτικής ιματιοθήκης
 Κάθε Σάββατο 10:00 με 13:00 η δημοτική ιματιοθήκη του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, στην οδό Τριπόλεως (απέναντι από το Κολυμβητήριο), προσφέρει ρούχα παπούτσια και παιχνίδια σε όσους δημότες έχουν ανάγκη. Με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Κάθε Τετάρτη 5 με 7 θα είναι επίσης ανοιχτή για όσους από εσάς θέλουν να προσφέρουν ρούχα.

Το δελτίο τύπου του δήμου:Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που βοηθούν και οργάνωσαν την ιματιοθήκη. Στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη, δίπλα τους στην κρίση.

Το ωράριο λειτουργίας της είναι 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. τις καθημερινές και κάθε Σάββατο του μήνα τις ίδιες ώρες.

 Είναι σημαντικό να εξασφαλίζεται ότι όλα τα προς διάθεση είδη –ειδικά τα μεταχειρισμένα – είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση.Η σύσταση της Δημοτικής Ιματιοθήκης εντάσσεται στο πλαίσιο της ασκούμενης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου με στόχο την συμπληρωματική υποστήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού της πόλης μας. Η λειτουργία της αποσκοπεί ειδικότερα στην δωρεάν παροχή ειδών ένδυσης, υπόδησης και άλλων χρηστικών αντικειμένων καινούργιων ή μεταχειρισμένων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, σε πολίτες, κάτοικους του Δήμου Ελληνικού – Αργ/λης που αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες, και αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Η εξυπηρέτηση των δικαιούχων των παροχών της Δημοτικής Ιματιοθήκης πραγματοποιείται από προσωπικό του Δήμου και από ομάδα εθελοντών πολιτών. Το ωράριο λειτουργίας της Ιματιοθήκης μπορεί να αλλάζει αιφνιδιαστικά ανάλογα με την διαθεσιμότητα και τον χρόνο των εθελοντών. Για κάθε αλλαγή και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των εξυπηρετούμενων θα αναρτάται εγκαίρως σχετική ανακοίνωση.

Βασικό κριτήριο για την ένταξη, μεμονωμένων ατόμων ή οικογενειών, στους δικαιούχους της Δημοτικής Ιματιοθήκης είναι η διαπίστωση της οικονομικής αδυναμίας, η οποία αποδεικνύεται από το εισόδημα σε συνδυασμό με την εξέταση και άλλων κοινωνικών κριτηρίων όπως η ανεργία, η οικογενειακή κατάσταση και οι γενικότερες συνθήκες στέγασης και διαβίωσης, καθώς και τυχόν άλλα ιδιαίτερα κοινωνικά ζητήματα που συνυπάρχουν.

Τα δικαιολογητικά και η σχετική αίτηση υποβάλλονται από τους δυνητικούς δικαιούχους στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Οι δικαιούχοι κατόπιν, παραλαμβάνουν από την Υπηρεσία σχετική Κάρτα Εξυπηρετούμενου, διάρκειας ενός έτους.

Επισυνάπτονται Έντυπο Αίτησης και κατάλογος με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι που είναι δικαιούχοι του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου δεν υποχρεούνται σε εκ νέου υποβολή δικαιολογητικών παρά μόνο στην συμπλήρωση της σχετικής αίτησης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.