«Αυγή»: Ιδιωτικοποίηση αλλά και Μητροπολιτικό Πάρκο θέλουν στο Ελληνικό οι κάτοικοι της περιοχής




Υπέρ της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού τάσσεται η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και της Αθήνας εν γένει, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε η εταιρεία Public Issue, για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ. Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, υπέρ της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού τάσσεται περίπου το 60% των ερωτηθέντων, οι οποίοι είναι κάτοικοι των τριών “Καλλικρατικών” Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας και Αργυρούπολης – Ελληνικού, ενώ με την κίνηση αυτήν διαφωνεί το 28% των ερωτηθέντων. “Αδιάφορο” εμφανίζεται το 12%, αφού απαντά “ούτε-ούτε/εξαρτάται”. Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Πρωτεύουσας (ακολούθως ΠΣΠ), φαίνεται ότι το 51% συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση, το 36% διαφωνεί, ενώ το 13% δείχνει “αδιάφορο” ως προς τις εξελίξεις ή τις συναρτά με άλλες παραμέτρους.

Από εκεί και πέρα, σχεδόν 8 στους 10 κατοίκους της περιοχής θεωρούν ότι η παραχώρηση θα έχει θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό (ενώ στο ΠΣΠ 74%), το 72% θεωρεί ότι θα υπάρξει ανάπτυξη των δήμων της περιοχής (ΠΣΠ 69%), ενώ το 65% “βλέπει” θετικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις της περιοχής (ΠΣΠ 58%). Οι απαντήσεις είναι “μοιρασμένες” σχετικά με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, καθώς το 54% των κατοίκων (ΠΣΠ 49%) εκτιμά ότι θα είναι θετικές, ενώ μόλις το 33% των κατοίκων (ενώ στο ΠΣΠ είναι 37%) θεωρεί ότι η ιδιωτικοποίηση θα έχει θετικές επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό της παραλιακής.

Ακόμη, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ κάποιων από τα έργα που περιλαμβάνει το συνολικό project. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 87% των συμμετεχόντων επιθυμεί την κατασκευή μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου, το 55% θέλει την κατασκευή ιδιωτικών κλινών και μονάδων Υγείας. Στον αντίποδα, το 58% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την κατασκευή καζίνο και το 67% με την κατασκευή ουρανοξυστών.

Την ίδια ώρα, σχεδόν 6 στους 10 ερωτηθέντες (58%) εκτιμούν ότι το ελληνικό κράτος μάλλον θα αποκομίσει σημαντικά έσοδα τα επόμενα χρόνια, ενώ το 30% πιστεύει πως μάλλον όχι.

*δείγμα 508 άτομα

**δειγματοληπτικό σφάλμα +/- 4,5%

 Γ. ΑΓΟΥΡΙΔΗΣ – avgi.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.