Απάντηση στη δημοτική αρχή: Σχετικά με την σοβαρότητα και υπευθυνότητα…




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφερθούμε στα γεγονότα, που συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο της 21 /1/2016, στην αντίδραση του  κ. Δημάρχου σε ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της παράταξής μας  κ. Δουβή και όχι μόνο.
Έχει γίνει πλέον κανόνας στο δημοτικό συμβούλιο, όταν διατυπώνεται μια ερώτηση στη δημοτική αρχή ή τοποθέτηση, που δεν «αρέσει»,  ο κ. Δήμαρχος, με ανοχή του προέδρου του ΔΣ, πριν καλά-καλά τελειώσει η τοποθέτηση ή ερώτηση, παίρνει το λόγο, αρχίζει τις φωνασκίες με απαράδεκτο τρόπο και έτσι δεν ακούγεται όλη η ερώτηση ή τοποθέτηση του κάθε συμβούλου .
Φυσικά ο κ. Δήμαρχος έχει δικαίωμα με βάση τον κανονισμό να παίρνει το λόγο, αφού όμως ολοκληρωθεί η ερώτηση ή τοποθέτηση .
Στη συνεδρίαση της 21/1/16 ο κ. Δήμαρχος κάλεσε τον επικεφαλής της παράταξής μας, να «μαζέψει» την δημοτική σύμβουλο της παράταξης κ. Δουβή, γιατί αναφέρθηκε στο όνομα εργολάβου και στην θέση του, για το τέρμα του «237». Αυτό ήταν το τρομερό γεγονός για να εκραγεί ο κ. Δήμαρχος.
Στην ίδια συνεδρίαση αργότερα, ο κ. Δήμαρχος διέκοψε βίαια τον συμπολίτη μας κ. Κεφαλά, που ανέλυε τις θέσεις της συλλογικότητας, που εκπροσωπεί, για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων.
Σημειώνουμε ότι ο κ Κεφαλάς πριν 3 χρόνια εισηγήθηκε στο ΔΣ τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων τεκμηριωμένα, πήρε πολλά συγχαρητήρια, αλλά το θέμα παραπέμφθηκε στις καλένδες. Αν υπάρχει τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε εκπροσώπους συλλογικοτήτων ενεργών πολιτών, που μάχονται για τα συμφέροντα της πόλης μας, τι πρέπει να πούμε;
Απλά όταν δεν έχουμε επιχειρήματα διακόπτουμε τον ομιλητή και “ησυχάζουμε” από ενοχλητικές φωνές…
Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και με άλλους εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων, δημοτικούς συμβούλους και ενεργούς πολίτες.
Προφανώς, είναι μία πολιτική τακτική αποτελεσματική με βάση τη λογική του κ. Δημάρχου . Είναι σαφές ότι δεν πάει άλλο. Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση είμαστε υπεύθυνοι όλοι (και η αντιπολίτευση).
Δηλώνουμε σαν παράταξη, ότι αν τυχόν συμβούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον, η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και σθεναρή.
Είναι θέμα δημοκρατίας, πολιτικού ήθους και διαφάνειας .
Επ’ ευκαιρία,να ζητήσουμε επιτέλους να έρχονται τα εισηγητικά για τα θέματα ημερήσιας διάταξης έγκαιρα. Δεν είναι δυνατόν για σοβαρά θέματα να έρχονται μια μέρα πριν, έστω και αν τυπικά είναι θεμιτό, ενώ μερικές φορές ακόμα και την ίδια μέρα.
Πιστεύουμε ότι για να προχωρήσει η δημοκρατία στους ΟΤΑ και να συμμετάσχουν οι δημότες στα κοινά της πόλης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι μεγάλες αλλαγές, που πρέπει να γίνουν, σε θεσμικό επίπεδο, από την πολιτεία, η κατάργηση του “Καλλικράτη” και η θέσπιση ενός καινούριου δημοκρατικού καταστατικού πλαισίου  για τους ΟΤΑ .
Όμως ,εκτός αυτής της προϋπόθεσης, η δημοκρατία θα έχει νόημα, όταν η δημοτική αρχή, με πολιτική βούληση συνδιαλέγεται έντιμα και διαφανώς,  με όλες τις συλλογικότητες της πόλης και βέβαια τις δημοτικές παρατάξεις .
Έτσι, είναι βέβαιο ότι ο δήμος θα έχει καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.