Ανδρέας Κονδύλης:¨Δεν είμαι ικανοποιημένος από την παρουσίαση για την επένδυση στο Ελληνικό” (VIDEO)




Μέχρι τις 14 Απριλίου θα πρέπει να έχει παρουσιαστεί στους θεσμούς από την κυβέρνηση, η αναθεωρημένη σύμβαση για την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Στην τελευταία συνάντηση που έγινε στα γραφεία της “Ελληνικόν Α.Ε”, συμμετείχαν οι τρεις δήμαρχοι (Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Γλυφάδας), η πρόεδρος της εταιρίας Νανά Σπυροπούλου και ο συντονιστής για την επένδυση (στενός συνεργάτης του Αλέκου Φλαμπουράρη), Τάκης Τσιλιμίγκας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, στο δημοτικό συμβούλιο, η παρουσίαση που έγινε στους δημάρχους, ήταν “επιφανειακή και πολύ συνοπτική”. Ο δήμαρχος Αλίμου ζήτησε νέα συνάντηση για να ενημερωθεί εκτενώς για τα σχέδια της επένδυσης στο Ελληνικό.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Ο δήμαρχος Αλίμου είπε:

“Μας κάλεσε η “Ελληνικόν Α.Ε” και μας έκανε μια πολύ συνοπτική και επιφανειακή παρουσίαση του πλάνου της αξιοποίησης του χώρου. Μάλιστα την παρουσίαση δεν μας την έκανε ούτε κάποιο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ ούτε της “Ελληνικόν A.E” μας την έκανε μια ομάδα μελετητών της Lamda.

Μας ενημέρωσε και η πρόεδρος της, η κ.Σπυροπούλου, που ήταν παρούσα, ότι η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της αναθεώρησης της υφιστάμενης σύμβασης, προκειμένου να ενταχθούν και κάποια ζητήματα που θέτουν οι όμοροι δήμοι. Επίσης ήταν παρών και  ο συντονιστής που έχει οριστεί από την κυβέρνηση, ο κ.Τσιλιμίγκας.

Ο κ.Τσιλιμίγκας μας ενημέρωσε ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί άμεσα η πώληση – αξιοποίηση που είναι σε εξέλιξη και μας είπε ότι καταληκτική ημερομηνία για να υπάρχει νέα αναθεωρημένη σύμβαση η οποία θα παρουσιαστεί στους θεσμούς, είναι η 14η Απριλίου 2016.

Άρα μέχρι τότε θα πρέπει να έχουμε δει τη σύμβαση και αυτό που ζήτησα εγώ με πολύ επιμονή ήταν να λάβουμε γνώση των σχεδίων. Γιατί για να έχεις άποψη και κάποιες προτάσεις πάνω σε σχέδια που τα έχουν δουλέψει κορυφαία μελετητικά γραφεία, είναι να έχεις δει πρώτα τα σχέδια αυτά.

Δεν έχω πάρει ακόμη σαφή απάντηση, είμαι σε μια επικοινωνία με την “Ελληνικόν Α.Ε” για να κάνω μια συνάντηση και να τους ξαναπώ τις διεκδικήσεις που έχουμε βάλει.

Πάντως πρέπει να σας πω ότι είναι ξεκάθαρο από την μεριά της κυβέρνησης ότι ο προγραμματισμός είναι σύντομα να ολοκληρωθεί η νέα σύμβαση και να περάσει και να ψηφιστεί από τη Βουλή, ώστε να τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα που έλεγε ότι Νοέμβριο του 2016 πρέπει να είναι έτοιμες και οι αδειοδοτήσεις, εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, για να μπουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσει το έργο στο χώρο”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.