Πρακτική εξάσκηση για τους Εθελοντές Δασοπροστασίας (EIKONEΣ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με πρακτική εξάσκηση τελείωσε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τοπικής εμβέλειας του Δήμου Ελληνικού  Αργυρούπολης μέσω του ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ για τους Εθελοντές Δασοπροστασίας.

Το όφελος για τους συμμετέχοντες μεγάλο αλλά ακόμη μεγαλύτερο είναι το κέρδος για την Πόλη μας που χρειάζεται ευαισθητοποιημένους πολίτες και για θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Ευχαριστούμε την εκπαιδεύτρια μας Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος Μαρία Βινατσέλλα για την άψογη παρουσίαση σε κάθε μάθημα ώστε να αποκτήσουμε δεξιότητες διαχείρισης κινδύνου, κρίσεων και Δασοπροστασίας.

Ευχαριστούμε το Γραφείο Παιδείας και την Υπεύθυνη του ΚΔΒΜ κ. Δέσποινα Δεσύπρη για την υλοποίηση του προγράμματος και την άμεση ανταπόκριση, στο αίτημα του κ. Βασίλη Κρητικού Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας για σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για Εθελοντές.

Επίσης ευχαριστούμε τον Αρχηγό των Εθελοντών Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Γλυφάδας κ. Στέλιο Θεοδοσόπουλο με την Ομάδα του για την συμμετοχή τους και την παραχώρηση εξοπλισμού για την πρακτική μας εκπαίδευση.

Όλους τους συνεργάτες συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς την Ομάδα Εθελοντών Δασοπροστασίας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης,  το Γραφείο Εθελοντών και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής “ Ωρα για Δράση” που συνέβαλαν τα μέγιστα.

O Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης στο πλαίσιο προώθησης του πνεύματος του Εθελοντισμού στους Δημότες του, πρόκειται να υλοποιήσει και ΝΕΟ Πρόγραμμα «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους άλλους».
Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνου και Κρίσεων, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 100 ώρες. Στους εκπαιδευθέντες χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης και εντάσσονται στο Μητρώο Εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι Δημότες  που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τον κ. Χρήστο Κανελλίδη  εντεταλμένο Σύμβουλο στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας τηλ.  2132026036 – email:[email protected] και την Υπεύθυνη του ΚΔΒΜ κ. Δέσποινα Δεσύπρη τηλ 2132026046-40-39 –email: [email protected]  ώστε να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα αίτησης στην διεύθυνση 25η οδός παλαιό Δημαρχείο Ελληνικού.

Η αίτηση σας μπορεί να αποσταλεί επίσης ηλεκτρονικά στα παραπάνω e-mail  και στο φαξ 2132026047.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 12/2/2016.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.