Οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά των δημοτικών σχολείων




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Στο πλαίσιο υλοποίησης  δράσεων πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας από το Τμήμα Πρόληψης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου  Ελληνικού-Αργυρούπολης θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου στα παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Με τον έλεγχο αυτό στα δημοτικά σχολεία θα ολοκληρωθεί ο ετήσιος επαναλαμβανόμενος προληπτικός έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες ενώ για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί ο έλεγχος και στο διαπολιτισμικό σχολείο του Ελληνικού μετά από αίτημα συμμετοχής του στο πρόγραμμα ελέγχου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται  σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, με εθελοντές οδοντιάτρους της περιοχής. Σκοπός του προγράμματος  είναι η πρόληψη τυχόν οδοντιατρικών προβλημάτων και η διατήρηση της καλής στοματικής υγείας. Στη δωρεάν ατομική οδοντιατρική εξέταση θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία μιας χρήσης  ενώ θα δοθεί έγγραφο ατομικό δελτίο για την κατάσταση της στοματικής υγείας του κάθε παιδιού, για τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων.

Για την υλοποίηση του προγράμματος θα διατεθεί η κινητή μονάδα του Συλλόγου, πλήρως εξοπλισμένη, προσφορά της AIM  ενώ δεν θα διανεμηθούν  διαφημιστικά έντυπα ούτε οδοντιατρικά  σκευάσματα.

Τον συντονισμό του προγράμματος  από πλευράς του Δήμου θα έχει ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ/ος Νικοθόδης Ευάγγελος.

         Έναρξη προγράμματος 11 Ιανουαρίου   2015

 

                    

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.