Νύχτα ταλαιπωρίας για την αποστολή της Ηλιούπολης




Tυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε η Ηλιούπολη στην επιστροφή της αποστολής από τη Θεσσαλονίκη.

 Η αθηναϊκή ομάδα ήταν προγραμματισμένο να πετάξει με πτήση στις 22.25. Λόγω δυνατών ανέμων ήταν αδύνατο εκείνη την ώρα να προσγειωθεί το αεροπλάνο που ερχόταν από Αθήνα, οπότε η πτήση ματαιώθηκε. Ένας γολγοθάς ακολούθησε για της κοπέλες της Δήμητρας Λυκογιάννη, καθώς μέχρι να βρεθεί λύσει για τους 280 επιβάτες χρειάστηκε να περάσουν περίπου τρεις ώρες.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Τελικά, με πούλμαν που ναύλωσε η αεροπορική εταιρία, η ομάδα αναχώρησε οδικώς από τη Θεσσαλονίκη στις 01:30 για να φτάσει στην Αθήνα λίγο μετά τις 08:30. Λόγω του περιορισμένου χώρου μεταξύ των θέσεων, ήταν αφάνταστα δύσκολο οι παίκτριες τις ομάδες να κοιμηθούν μετά τον αγώνα πρωταθλήματος, οπότε η ταλαιπωρία αυξήθηκε.

Ωστόσο, η Ηλιούπολη στάθηκε πιο τυχερή συγκριτικά με άλλες ομάδες που περίμεναν να αναχωρήσουν σχεδόν την ίδια ώρα αλλά με άλλη αεροπορική εταιρεία. Συγκεκριμένα, ο Φάρος της Α2 μπάσκετ, η ΑΕΚ της Α1 μπάσκετ και ο Ατρόμητος Αθηνών επρόκειτο να πετάξουν για Αθήνα στις 23.50 το βράδυ του Σαββάτου, αλλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών μετατέθηκε για τις 00.20 κι ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε ματαιωθεί πτήση, η οποία θα μετέφερε και τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Ηλιούπολης.

Η επιβίβαση έγινε κανονικά και, παρά τη σιωπηλή ανησυχία των επιβατών, γινόταν και η σχετική πλάκα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», με πηγαδάκια ανάμεσα σε παίκτες των τριών ομάδων (Ατρόμητου, ΑΕΚ, Φάρου). Την ίδια ώρα, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Ηλιούπολης περίμενε ναυλωμένο από την εταιρεία λεωφορείο, για μεταμεσονύκτια επιστροφή στην Αθήνα.

Περίπου στις 02:10, έγινε γνωστό πως η πτήση της «Aegean» επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, καθώς δεν ήταν εφικτή η προσγείωση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Την ώρα της προσπάθειας για προσγείωση ήταν τόσο έντονες οι αναταράξεις που αρκετοί επιβάτες ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ επικράτησαν στιγμές πανικού από τον θόρυβο λόγω του αέρα και το κούνημα του αεροσκάφους.

Παρά την προσπάθεια του πιλότου δεν ήταν δυνατή η προσγείωση με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας είπαν πως ο καιρός βελτιώθηκε και πως θα γινόταν κι άλλη προσπάθεια μετάβασης στην Αθήνα, αλλά η ομάδα του Ατρόμητου κατέβηκε από το αεροπλάνο με σκοπό να διανυκτερεύσει στην συμπρωτεύουσα (στις 4 το πρωί μπήκαν στο ξενοδοχείο) και να επιστρέψει την Κυριακή με λεωφορείο. Παίκτες του Φάρου επέλεξαν να επιστρέψουν με την ασφάλεια του τρένου, ενώ νωρίτερα ορισμένοι συμπαίκτες τους είχαν επιλέξει αυτό το μέσο για να επιστρέψουν στην Αθήνα.

 ΠΗΓΗ: ilioupoliwomenvolley.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μισή ομάδα με μεγάλη καρδιά…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.