Νέα συγκέντρωση στο γήπεδο της Αργυρούπολης




(Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης)

Xτες Δευτέρα 4/1 πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στο γήπεδο της Αργυρούπολης ενάντια στην απόφαση του Δήμου να επιβάλει χαράτσι 5 ευρώ για τους ετεροδημότες και υποχρεωτική κάρτα εισόδου για τους αθλούμενους στο στίβο.

Δεκάδες κόσμου  για πάνω από μία ώρα κράτησαν τo γήπεδο ανοιχτό, αγνοώντας την καινούργια μαγνητική πόρτα και το κουβούκλιο-φυλάκιο (αλήθεια, λεφτά υπάρχουν για τέτοια;!), ώστε να μπορούν όσοι θέλουν να αθληθούν  να μπουν ελεύθερα στον στίβο.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Μπροστά σ αυτή την πρωτόγνωρη γι’ αυτούς κατάσταση, ο δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι φορομπηξία και αυταρχισμός πάνε μαζί. Αφού πρώτα απείλησαν ότι θα σβήσουν τα φώτα και θα εκκενώσουν το γήπεδο -σα να πρόκειται για τσιφλίκι τους- κάλεσαν στη συνέχεια την αστυνομία να διασφαλίσει ότι η πόρτα θα παραμείνει κλειστή για τους πολίτες, απειλώντας με μηνύσεις όσους αντιδρούν στην παράλογη απόφασή τους. Χαρακτηριστικές  επίσης ήταν οι φράσεις που ακούστηκαν από πλευράς δημοτικής αρχής, «θα πάψουμε τη αναρχία στην πόλη» και «εμάς ψήφισαν και θα κάνουμε ότι θέλουμε»  και άλλα τέτοια «δημοκρατικά». Πραγματικά αστείο θέαμα, την ίδια ώρα που εξύβριζαν, απειλούσαν ή ακόμα και χειροδικούσαν προσπαθώντας να εκφοβίσουν τον κόσμο που διαμαρτύρονταν, να παρουσιάζονται ως οι  εκφραστές της  δημοκρατίας.

Οι αστήριχτες αιτιάσεις τους, για «τάξη και ασφάλεια», για «νομιμότητα»(δηλαδή υπακοή στους κανόνες που βάζουν οι ίδιοι), για «προστασία των παιδιών από τους γονείς (τους), που μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο», δεν πείθουν πια κανέναν.

Βάζουν περιορισμούς στη χρήση των δημοτικών χώρων, χαρατσώνουν τους πολίτες, στέλνουν τον κόσμο να πληρώσει λεφτά στους γιατρούς για να βγάλει κάρτες εισόδου και εν τέλει αποτρέπουν το λαό απ’  το να αθληθεί.

Η  θλιβερή χτεσινή εικόνα  του «αποστειρωμένου» και μισο- έρημου (μέχρι να το ανοίξει ο κόσμος που διαμαρτυρόταν) γηπέδου , μιλούσε από μόνη της.

  • Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους για όλους τους πολίτες.
  • Ο ΟΝΑΔΕΑ και η διοίκηση του δήμου να πάρουν πίσω την απόφαση για εισιτήριο και κάρτα εισόδου

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/1 ΣΤΙΣ 19:00

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Νέα συγκέντρωση στο γήπεδο της Αργυρούπολης

  • 06/01/2016 at 7:25 μμ
    Permalink

    Είχα να πάω πάνω από πέντε χρόνια και πήγα πριν ένα μήνα μια Κυριακή πρωί για τρέξιμο και δεν με άφησαν να μπω αν και έτρεχε μέσα ένας κύριος και όταν ρώτησα τον φύλακα πως μπήκε αυτός, τι μου απάντησε ο <> αυτός είναι παλιός εδώ, άντε να βρεις άκρη. Καλά που υπάρχει ο Άγιος Κοσμάς. ΝΤΡΟΠΗ!!!

    Δημότης Αργυρούπολης

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.