Κόντρα Παππά-Πιτσιόρλα για τις ιδιωτικοποιήσεις




Με φόντο τη μερική αναστολή δραστηριοτήτων της El Dorado Gold στη Χαλκιδική, δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης εμφανίζονται πλέον με διαμετρικά αντίθετες απόψεις ως προς το ρόλο του κράτους και της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα και τις συνακόλουθες πολιτικές υπερβάσεις που απαιτούνται ή, κατ’ άλλους, θα πρέπει να αποφευχθούν.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)
Έπειτα από τη συνέντευξη του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα στα Νέα το προηγούμενο Σάββατο, «απάντηση» έδωσε την Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας και δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς, ο οποίος έχει και την ευθύνη της προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε μέσω της συνέντευξής του στα Νέα την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να πουν «όχι» στον κρατισμό και «ναι» στην δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού πόλου. Σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις-ιδιωτικοποιήσεις είχε επίσης τονίσει ότι η Αριστερά πρέπει πάψει να βλέπει την διαδικασία ως «ξεπούλημα ασημικών», σημειώνοντας ότι η Αριστερά πρέπει να απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο οποίος ακυρώνει κάθε δημιουργική προσπάθεια στην Ελλάδα.Κατά τον κ. Πιτσιόρλα το κράτος δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι παραγωγός προϊόντων ούτε μπορεί και πρέπει να εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους εργασίας για τους «ημέτερους».
Στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ απάντησε την Τρίτη μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, αναφέροντας μεταξύ των άλλων, ειδικώς για τα όσα είχε σημειώσει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ:«Δεν συμφωνώ. Το συμπέρασμα ότι φταίνε ο κρατισμός και το μεγάλο Δημόσιο για την κρίση δεν είναι συμπέρασμα που αφορά την Αριστερά. Το δε επιχείρημα ότι η Αριστερά εγκλώβισε το κόσμο στον κρατισμό είναι επιχείρημα που ακούγεται από τος σφοδρούς πολέμιους της. Όλους όσοι απεύχονταν την αριστερή διακυβέρνηση. Προφανώς μια τέτοια ανάγνωση του παρελθόντος είναι απολύτως άστοχη».
Στα λεγόμενα δε του κ. Πιτσιόρλα ότι το κράτος δε μπορεί να είναι παραγωγός προϊόντων, ο κ. Παππάς απάντησε: «Το Δημόσιο πρέπει να εγγυάται παροχή υπηρεσιών και αγαθών που αποδεδειγμένα ο ιδιωτικός τομέας αδυνατεί να καλύψει καθώς κινείται αποκλειστικά απ΄το κίνητρο της κερδοφορίας. Η εποχή της αποθέωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της συνολικής απόσυρσης του κράτους από τις δημόσιες υποδομές έχει παρέλθει».

Άγγελος Κωβαίος – 
Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.